גם המבוגרים מתגייסים: עשרות סבים וסבתות שיצאו זה לא מכבר לפנסיה יהיו כוח החלוץ בפרויקט "אנובנו" של שנת שירות לאומי לבני הגיל השלישי.
המשתתפים בפרויקט יעברו לגור ביישובי הצפון לאורך הגבול ובעיירות פיתוח בנגב ובגליל. "המיזם הזה מבטא גם את הרצון לבנות וגם להיבנות" מסביר יצחק אשחר (71) ממצפה הושעיה, שעומד מאחורי היוזמה. "כשיצאתי לפנסיה נתקלתי בתופעה ייחודית לארץ. החברה בישראל מסתכלת על בני הגיל השלישי ומקטלגת אותם כנטל על החברה. אני חושב שבגיל הזה אנחנו דווקא נכס. בכל שנה יוצאים כ-85 אלף אנשים מעולם העבודה ורבים מהם יכולים ורוצים להחזיר לחברה. אותם אנחנו מחפשים". בסוף השבוע נפגשו חברי כוח המשימה הראשון, 34 נשים וגברים שעברו את כל הליכי המיון, ובימים אלו ממשיכים אשחר וחבריו בגיוס מועמדים נוספים למיזם שנעשה בשיתוף הג'וינט ותנועת "אמונה". מתנדבי השירות הלאומי יקבלו דירה מרוהטת בת שלושה חדרים ויתחייבו לתת לפחות 20 שעות תרומה לקהילה בתחומי ההתמחות שלהם ובהם חינוך, עבודה סוציאלית, רפואה, ליווי עסקי ועוד. "בחדר הנוסף יוכלו לארח את הנכדים שבאים לבקר", אומר אשחר.
1 צפייה בגלריה
yk14038866
yk14038866
(עם הפנים לצפון. המשתתפים בפרויקט | צילום: עמית שאבי)
אחד המתנדבים בפרויקט הוא עמירם גבורין (74) ממרום גולן. "חיפשתי לעשות משהו משמעותי שיתרום לי ולחברה, ואחרי עשרות שנות ניסיון בעבודה סוציאלית אני מאמין שאוכל לתת הרבה" הוא אומר. אריה וברכה עופר מקדומים אומרים כי "אנחנו בכלל לא מרגישים פנסיונרים וסדר היום שלנו עמוס. אנחנו מבינים שרבים עלולים לא לחזור לקריית-שמונה, ואנחנו נהיה שם ונעזור".
אחרי חמש שנים בפנסיה, מירי גולדפרב (69), עובדת סוציאלית, הרגישה שגם היא צריכה להיענות לצו השעה. "עבדתי באגף השיקום במשרד הבטחון עם נכי צה"ל ונפגעי טראומה במשך 30 שנה", היא מספרת. "המשמעות הכי גדולה שאני יכולה לתת היא לסייע לאנשים שנפגעו מהמלחמה. אני מאוד רוצה לעבוד עם אנשים שעברו טראומה ולתת מהכישורים שלי. המיזם הזה מדהים כי הוא מחבר אנשים עם יכולות ופנאי עם האנשים שזקוקים להם. אנחנו באים לגור עם הקהילה, לחיות איתה ולפעול בתוכה".