הממשלה אמורה לאשר היום בישיבתה את הצעת המחליטים שגיבש משרד התיירות לתמיכה של 70 מיליון שקל במארגני תיירות שהכנסותים נפגעו משמעותית בשל המלחמה.
משרד התיירות גיבש נוהל לקביעת השתתפות המדינה בשכר העובדים החיוניים של מארגני התיירות לשנת 2024. לפי הנוהל, בפעימה הראשונה מארגן תיירות יהיה זכאי לסיוע בשימור עובדים במקרים שהכנסתו במחצית הראשונה של שנת 2024 פחתה בלפחות 80% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, ובפעימה השנייה והשלישית בירידה של 70% בהכנסות לעומת כלל הכנסותיו בשנת 2023/2022 בהתאמה.
מדובר בעובדים שהועסקו על ידי מארגן התיירות לפני 7 באוקטובר. גובה ההשתתפות הוא 93.75% משכר העובד או השכר הממוצע במשק, הנמוך מבין השניים.
שר התיירות חיים כץ: "לצד המשימה הלאומית שלקחנו על עצמנו למציאת פתרונות אירוח למפונים, אנו ממשיכים להערך ליום שאחרי, כדי לאפשר התאוששות מהירה של תעשיית התיירות וחיזוק הכלכלה הישראלית. המתווה הייעודי למארגני התיירות הנכנסת, שפעילותם מהווה מרכיב משמעותי בהיקף התיירים המגיעים לישראל, יאפשר את שימור תשתית השיווק הנדרשת לחזרה מיטבית לשגרה". לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל הודיעה כי ההחלטה מצילה את ענף התיירות מקריסה ותאפשר לשמר תשתית אנושית לחידוש תנועת התיירים לישראל לאחר המשבר.
בהודעה נמסר כי "מתחילת המלחמה פסקה תנועת התיירות לישראל. החלטת הממשלה תאפשר שימור הון אנושי קריטי שיפעל לחידוש תנועת התיירות ביציאה מהמשבר ולאחריו. מעבר לחשיבות הכלכלית של התיירות, המכניסה מיליארדים לישראל בזמני שגרה, התיירות לישראל תהווה נדבך חשוב בשיקום מעמדה ותדמיתה של ישראל בעולם. יישום ההחלטה יתרום גם לשמור על עשרות אלפי מקומות העבודה בפריפריה, התלויים בתנועת התיירות לישראל".
לשכת מארגני התיירות הנכנסת: "ההחלטה תאפשר שימור הון אנושי שיפעל לחידוש תנועת התיירות בעת היציאה מהמשבר"