השיטה החדשה לאכול חומוס טרי: היישר מהמכונה. חברת גן שמואל תקים יחד עם שטראוס קו ליצור חומוס ללא חומר משמר שמיועד לשוק המוסדי של מסעדות, חדרי אוכל בארגונים וגופי הסעדה.
מדובר במכונה שתייצר על פי דרישה חומוס טרי על המקום. מנת חומוס טרייה תיוצר מאריזת גרגירי חומוס חלוטים שנטחנים על המקום, בתוספת טחינה שגם אותה תזין המכונה. המיזם יאפשר לשטראוס, לצד החומוס התעשייתי שלה, דריסת רגל נוספת בענף ההסעדה.
חברת גן שמואל היא יצרנית רכזים לתעשיית המשקאות הקלים ומיצים סחוטים (פרימור) שבשליטת קיבוץ גן שמואל. את המכונות ליצור החומוס פיתחה שטראוס, יצרנית חומוס אחלה, והסיבה שקו החומוס יוקם במפעל מיצים ורכזים היא הידע של גן שמואל בייצור רכזים ללא חומר משמר ובעיקר קו האריזה לרכזים הפועל בשיטה אספטית, המבטיחה עיקור של המוצר מחיידקים. הייצור בגן שמואל יחסוך משטראוס הקמת התשתית הייצורית היקרה לקו אספטי.
אתמול פירסמה חברת גן שמואל דוחות טובים לרבעון שני. המניה עלתה אתמול ב-2.7% כאשר מתחילת השנה נרשם זינוק של 137%. מכירות החברה עלו ב-9.7% לעומת רבעון קודם והסתכמו ב-81 מיליון דולר, רובם ליצוא. הרווח הנקי הסתכם ב-12.8 מיליון שקל לעומת רווח נקי בסך 2.2 מיליון שקל ברבעון מקביל אשתקד. זאת תודות למחסור העולמי בתפוזים, בעקבות פגיעות אקלים ביבול בברזיל והוריקן בפלורידה שגרמו לזינוק במחיר הרכזים מ-3,000 דולר לטונה ל-6,500 דולר לטונה.
החברה מדווחת כי חלה ירידה של 23% בכמות פרי הדר שקלטה בגלל עקירת פרדסים ונזקי המלחמה, כאשר 50% מפרי ההדר לא נקטפו מתחילת המלחמה בגלל מחסור בידיים עובדות. החברה משיקה מפעל רכזים בתאילנד עם שותף מקומי במטרה לפתוח שווקים חדשים באסיה.