• האם אפשר לנהל שגרת פעילות של תנועת נוער בצל המלחמה?
"מאז 7 באוקטובר, האתגר שלנו הוא לשמר שגרה בתנאי אי-ודאות גדולה. בני הנוער מושפעים קשות מהמלחמה, והתפקיד של הצופים ביצירת מסגרת של שייכות חשוב מתמיד. על אף האתגרים הביטחוניים הצלחנו להוציא 65 אלף חניכים למחנות קיץ".
• תנועות הנוער מתמודדות עם מצב כלכלי קשה בשנים האחרונות שרק החריף מאז המלחמה. פניתם לעזרה מהמדינה?
"בשנת 2023 משרד החינוך הקצה תקציב חירום לתנועות הנוער שסייע לנו בהפעלת חמ"ל התנדבות ארצי במרכזי הפינוי בכל הארץ, עם עשרות אלפי חניכים מהשכבה הבוגרת וגם משנת השירות. השנה לא הוקצה תקציב ולמעשה אנחנו תחת איום של קיצוץ משמעותי בפעילות".
• כמה חניכים יש בתנועה נכון להיום והאם חלה ירידה במספרם לאור המצב?
"לפי המפקד האחרון של משרד החינוך פעילים בתנועות הנוער כ-350 אלף חניכים. הצופים היא תנועת הנוער הגדולה בישראל עם כ-110 אלף חניכים. עיקר הפעילות שלנו כיום היא בחיזוק השבטים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל".
• מהי העלות השנתית של פעילות בצופים?
"מסי החבר משתנים ביחס למצב הסוציו-אקונומי וההשתתפות של הרשות המקומית. העלות המקסימלית היא 790 שקל לשנה ללא פעילויות מיוחדות. קיים סבסוד משמעותי לחניכים מהפריפריה. השנה גם סיבסדנו לחניכים מהקהילות שנפגעו את פעילויות הקיץ".
• מהן המטרות שהצבתם לעצמכם בשנה הקרובה?
"השנה הכפלנו את מספר חברי שנת השירות והמכינות שיפעלו ביישובי עוטף עזה. התפקיד החשוב שלנו הוא בחיזוק החוסן של בני הנוער שנמצאים לפני גיוס לצה"ל, ולסייע בתקומה מחודשת של הקהילות בצפון ובדרום".