הפרשה החלה בהצבעת הממשלה. למרות התנגדות היועמ"שית, אושרה פה אחד הצעתו ראש הממשלה נתניהו להתערב בהליך מינוי נציב שירות המדינה - האחראי על מינוי כל משרתי הציבור בישראל. ראש הממשלה דרש למנות את הנציב בעצמו, היועמ"שית התנגדה, וכעת בעקבות אי-ההסכמה - היא מאשרת לממשלה ייצוג עצמאי בבג"ץ על כך.
1 צפייה בגלריה
yk14048180
yk14048180
(גלי בהרב־מיארה | צילום: גיל נחושתן)
כזכור, היועמ"שית קבעה כי ראש הממשלה לא יכול למנות בעצמו את נציב שירות המדינה, ושיש לשמור על הנוהל של בחירת הנציב על ידי ועדת איתור. מנגד, נתניהו רצה לתקן החלטת ממשלה ישנה, כך שבאופן חד-פעמי יתאפשר לו להתערב במינוי הנציב.
לפני ישיבת הממשלה שבה הוחלט על השינוי כתב המשנה ליועצת המשפטית גלי בהרב-מיארה, עו"ד גיל לימון, מכתב בשמה, ובו הבהיר כי ההצעה "איננה הולמת את אמות המידה המשפטיות המהותיות בנוגע למינוי בעלי תפקידים בכירים והוגשה בניגוד, ובהתעלם מחוות דעת משפטיות מקצועיות שהונחו בפני הממשלה".
לפי ההצעה, הממשלה תמנה את הנציב הבא לפי הצעת ראש הממשלה בפטור ממכרז. משמעות המהלך היא שנתניהו עצמו יבחר את הנציב, ואז הוועדה המייעצת למינוי בכירים תדון במינוי כפי שהיא עושה כשמגיעים לפתחה מינויים כמו הרמטכ"ל, המפכ"ל, נציב שירות בתי הסוהר, ראש שב"כ, ראש המוסד ונגיד בנק ישראל.