1. קרל פון קלאוזביץ, מומחה הצבא הפרוסי, כתב בדיוק לפני 200 שנה כי למלחמה יש תוצאות הרות אסון. יש בה תמיד רק מפסידים, ביטחונית, מדינית, כלכלית ופסיכולוגית. צד אחד מפסיד פחות וצד אחד יותר. עוד קבע קלאוזביץ ב-1825 כי אפשר לדעת איך יוצאים למלחמה אך לעולם אין לדעת איך היא תסתיים. הוא בעצמו חווה זאת. כאשר יצא ב-1831 בראש ארמיה צבאית לדכא מהומות בפולין, הוא אמנם הצליח במשימתו הצבאית, אך מת שם דווקא ממחלת הכולרה.
2. חוסר הוודאות במקרה של מלחמה גדולה יהיה בדיוק נמרץ כזה, אם וכאשר תתרחב המלחמה במזרח התיכון למלחמה כוללת, מול איראן, חיזבאללה, החות'ים ואולי בזירות נוספות. בצד הכלכלי התחזית קשה במיוחד, מעבר למספרי הנפגעים, כמובן. צפויה לנו מה שמגדירים כלכלנים קטסטרופה כלכלית. עלות מלחמה כזאת תוכפל, לפחות, לעומת זאת הנוכחית ותעלה יותר מחצי טריליון שקלים, שווה לתקציב מדינה שנתי. הצמיחה תהיה שלילית עד מינוס 5%, לעומת פלוס 1.2% כיום, חובות המדינה יגיעו ל-85% אחוז מהתוצר לעומת 64% כיום והגירעון בתקציב יזנק ל-10%-12% לעומת כ-8% עכשיו.
3. את נזקי הירי של אלפי טילים על המרכז קשה אפילו לחזות. שיקום עוטף עזה בלבד יעלה 19 מיליארד שקל, ובצפון הנזקים כבר נמדדים במיליארדים. כל זה ישפיע ישירות על חשבונות הבנק של משקי הבית, ההכנסות וההוצאות שלהם: המסים יועלו, מחירי המוצרים יזנקו, הריבית תעלה עוד, האבטלה תגדל, הדולר יחצה את רף 4.20 השקלים, והיורו עלול להתקרב לחמישה שקלים, וכך כל מחירי היבוא יזנקו. כאשר מתכננים לצאת למלחמה גדולה, על הממשלה לקחת בחשבון את הקטסטרופה הכלכלית הצפויה. חומר למחשבה לכל המתלהמים.