חגיגה של קולינריה בעבודת יד מגיעה לשרונה מרקט. במשך יומיים (6-5 בספטמבר) יתקיים יריד שיארח את מאפיית החלות של ארז קומרובסקי ובית הספר דנון, דוכני צנצנות עם הרטבים הסודיים של מטבחי המסעדות Opa ו-OCD, מאפים ומתוקים של לונה ביסטרו מנצרת, גבינות ועשבי תבלין מהמדבר ועד רמת הגולן, בקר פרימיום ממגדלים מקומיים מקיבוץ נחשולים ועוד. הרעיון הוא להביא תוצרת ארטיזנלית, שנעשתה בעבודת יד ובשיטות מסורתיות. היריד, שנקרא מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת, יציג כ-20 דוכנים של משקאות אלכוהוליים, מאפים, גבינות, מוצרי מזווה שווים העשויים כולם מתוצרת טרייה של חקלאות מקומית. לצד הדוכנים והברים, יתקיימו מגוון שיחות מעמיקות בהשתתפות כמה מהמציגים ביריד, בהנחיית אבירם כץ ומיכל לויט. בין הסדנאות תמצאו את “משאריות המטבח לאוצרות קולינריים”, שבה חוקרת האוכל מיכל לויט תשוחח עם השפים שיראל ברגר ושלום שמחה אלברט על גישתם הייחודית לניצול מלא של חומרי גלם. בנוסף, יתקיים "שיח שומשום", שבו תשוחח לויט עם אורן הכסטר, מנכ"ל מסיק מגל, על הגידול המסחרי הראשון של שומשום מקומי מאז שנות ה-60.
מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת - 5-6.9.2024. שרונה מרקט, תל-אביב