ארוחת בוקר בנהלל
שדות העמק המשקיפים מכל עבר הם תפאורה מושלמת לקפה טוב ומאפה משובח. במסעדת "תמרלין" בנהלל החליטו לממש את הפוטנציאל ולהשיק את הבייקרי של תמרלין. בתפריט: מגוון מאפי בוקר, קרואסון חמאה במילויים שונים, בריוש חמאה גדול במילוי פטיסייר וניל בציפוי שוקולד לבן ופיסטוק, פאן סוויס תרד וגבינה, סלטים טריים ומבחר כריכונים. בסופ"ש יש גם ג'חנון וקובנה בהכנה ביתית.
תמרלין, נהלל. 077-7242042
בירה של לילה בכרמיאל
במסגרת מסעותיי מצאתי מקום מושלם ומפתיע לבילוי בלילות הקיץ החמים: הביר גארדן הכיפי והטעים של מבשלת הגיבור בכרמיאל. לפני כמה שנים ערן גרינוולד מכפר תבור עזב משרת ניהול בכירה והחל לייצר בירה. התחביב הפך לעסק והוא הקים מבשלה מצליחה, שמנפיקה בירת בוטיק טרייה בעבודת יד. "מבשלת הגיבור הוקמה מתוך אהבה לבירה ולתרבות שסביבה, תרבות של חופש, חברותא, יזמות ועזרה לזולת", מעיד גרינוולד. לצד המבשלה הוא הקים את הביר גארדן. תענוג לשבת תחת עצי החרוב הענקים על שפת ואדי (בחורף זורם בו נחל חילזון), ליהנות מהבריזה הנעימה, ללגום את הבירה תוצרת המקום ולנשנש את המנות הטובות, שמתקין השף אביחי גלאון. התפריט משתנה, בהתאם לעונות השנה. הפיצות מיוחדות ומושקעות (למשל ביאנקה טלה, תרד וגבינות, פיצה פריקסה) והסלטים טריים ונדיבים (חיבבתי במיוחד את הטאבולה והענבים). ואי-אפשר כמובן בלי נקניקייה בווארית הממולאת בגבינת גאודה.תמצאו פה מדי פעם אירועים, הופעות ומסיבות, שבהם משתתפים אמנים מהצפון. המחירים זולים: כוס בירה עולה 24 ו-29 שקל, פיצה: 61-67 שקל, סלט: 43-46 שקל.
ביר גארדן הגיבור, הנפח 12, כרמיאל. 04-6567472