ראש עיריית קריית-שמונה אביחי שטרן הודיע אתמול כי אין בכוונתו לפתוח ב-1 בספטמבר את שנת הלימודים בבתי הספר שהקים לתושבי העיר המפונים באילת, בתל-אביב, בירושלים ובטבריה. כך פורסם לראשונה ב-ynet. לדבריו, ההחלטה התקבלה מכיוון שצורכי מערכת החינוך של העיר לא נענו, למרות שתלמידיה פרוסים ביותר מ-500 בתי ספר ברחבי המדינה. מחציתם, כך הוא ציין, לומדים בבתי הספר שהעירייה הקימה לאחר הפינוי - וכאמור לא ייפתחו בשבוע הבא.
"פניתי לשר החינוך שוב ושוב", אמר, "מחודש יוני הצבתי בפניו את האתגרים והצרכים שלנו וביקשתי להיערך כדי שלא תהיה עוד שנה אבודה לילדים שלנו. זה הזוי ומקומם שאנחנו פחות משבוע לפני פתיחת שנת הלימודים ולאף אחד לא אכפת מאיתנו. זו המלחמה של כל המדינה, לא רק שלנו. על כולם להיכנס מתחת לאלונקה. מדובר בתלמידים שכבר צברו פערים לימודיים ורגשיים בשנת הלימודים הקודמת".
1 צפייה בגלריה
yk14055034
yk14055034
(ראש העירייה אביחי שטרן | צילום: אביהו שפירא)
באחד המכתבים, שנשלח לפני יותר משבוע, פנה שטרן לשר החינוך יואב קיש וביקש סיוע בכמה מהסוגיות המשמעותיות ביותר מבחינתו: מחסור במורים, בעיקר במקצועות ריאליים, וכן מחסור בגננות ובסייעות. בנוסף, שטרן סיפר כי במשרד החינוך לא מצאו מענה להוצאות הנסיעה של המורים - המפונים גם הם - שמשלמים מכספם על המעבר בין בתי הספר הממוקמים בערים שונות.
בתוך כך, הורים לילדים בגנים ובכיתות א'-ב' נוכחו לדעת כי הם נדרשים לשלם אלפי שקלים עבור שהות בצהרון לכל ילד - מה שבקריית-שמונה ניתן ללא עלות עד לשעה 16:00. "ילדים שפונו לנתניה למשל נדרשים לשלם 10,000 שקל לשנה עבור מסגרות הצהרונים, בשעה שילדים שלומדים בטבריה מקבלים בחינם, כפי שקיבלו בבית. זה יוצר אפליה בין המפונים והמון כעס ותסכול", אמר שטרן. גם תלמידים בחינוך המיוחד נפגעו מהמעבר וסובלים ממחסור בסייעות, אך במשרד החינוך השיבו כי העירייה יכולה לממן את שכרן באמצעות תקציב החוסן שקיבלה.
יש לו פתרונות למכביר אך אלו דורשים סולידריות מצד גורמים רבים. "אני זקוק למורים לאנגלית למשל", הסביר, "התיכון שלנו בקריית-שמונה התפצל לארבעה בתי ספר שונים ואי-אפשר לשכפל את המורים. למה שבתי הספר התיכונים בתל-אביב לא יוותרו על שעתיים שבועיות והמורים שלהם יגיעו ללמד אצלנו, איפה הערבות ההדדית? למה כולם לומדים כרגיל ולא תורמים לתלמידים שלנו מכוח ההוראה שלהם?"
ממחוז הצפון במשרד החינוך נמסר כי "מנהלת המחוז קיימה ישיבות שבועיות במשך שנה שלמה עם קריית-שמונה. באשר למכתבו של ראש הרשות, בתוך יומיים ממועד כתיבת המכתב ענתה מנהלת המחוז לראש הרשות אחרי שבדקה את כל הנושאים מול המטה. אשר על כן שנת הלימודים בקריית-שמונה תפתח כסדרה. המחוז נערך בכל מקומות הפינוי לתת מענה לתושבים של קריית-שמונה בכל מקום ומקום שבהם הם נמצאים".