ההחלטה שקיבל בית הדין לעבודה ראויה לתואר "החלטה היסטורית" ומשמעותה אחת: בית המשפט חושב שהשבתת המשק על ידי ההסתדרות או כל איגוד העוסק בתנאי עבודה ושכר בעניינים פוליטיים או אחרים, אינה חוקית – אפילו אם עניינה הצלת חיים.
אולם, למרות ההחלטה לא כולם תמימי דעים. מומחים סבורים שיהיו גם אפשרויות לטעון בעתיד בנושאים פוליטיים, אם ישפיעו על תנאי העבודה של מועסקים. למשל, ניסיונות החקיקה של פרקים במסגרת הרפורמה המשפטית עלולים לפגוע בציבור העובדים. למשל, חוק שיאסור על שביתות או יצמצם את כוחם של ועדי עובדים.
הדוגמה הטובה לכך ניתנה כבר היום. שישה חברי כנסת מהליכוד הודיעו מיד אחרי הפסיקה כי הם מתכוונים להביא לאישור הכנסת חוקים שיצמצמו את כוחה של ההסתדרות. וכך עלול להיות שדווקא ניסיון של ההסתדרות להציל את חייהם של החטופים יעלה לה ביוקר.
התייצבותו של יו"ר ההסתדרות באופן תקיף לצד משפחות החטופים, כאשר לידו ניצבת עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן, תומכת ליכוד לשעבר, שאינה חוסכת כיום מילות ביקורת מבנימין נתניהו, הכעיסה מאוד את תומכי ראש הממשלה. אולם, את העבודה עבורו עשה הפעם דווקא שר האוצר סמוטריץ'.
ובנוגע לניהול הכלכלה – שר האוצר ממשיך לספוג ביקורת מכל הכיוונים. אולי דווקא עכשיו יתעשת ויורה להתחיל בהכנת תקציב המדינה, כאשר נתניהו חב לו את הורדת כאב הראש של השבתה מתמשכת במשק.