בשבת האחרונה סיים צה"ל את המבצע הרחב האחרון שלו במחנה הפליטים נור א-שמס שליד טול-כרם, במהלכו חיסל מחבלים, בהם בכירים, והשמיד תשתיות טרור. במערכת הביטחון גיבשו מאז חוות דעת על אפקטיביות המבצע, ולאחר חיסולו של ראש התארגנות הטרור במחנה מוחמד ג'אבר, "אבו שג'אע", נראה כי ישנה שביעות רצון במחנה הפליטים.
ג'אבר אומנם היווה סמל להתנגדות במחנה הפליטים - אך הוא גרם נזק רב לתושבי המקום. גורמי ביטחון מזהים כי לאחר חיסולו, תושבי מחנה הפליטים הביעו רצון להביא לרגיעה בלחימה בין כוחות צה"ל לחמושים במקום. משיח ברשתות הפלסטיניות נראה כי הציבור מביע יותר התנגדות אקטיבית לקיום פעילות טרור במחנה, כמו הנחת מטענים ושימוש במבנים אזרחיים לטרור.
למעשה, ברחוב הפלסטיני במחנות הפליטים הולכת ומתגבשת ההבנה כי צה"ל קרוב מאוד להכריע את התארגנות גדודי הטרור בנור א-שמס ובטול-כרם. בהתאם לכך, הפלסטינים חווים תחושת חוסר ודאות, ומביעים תקווה שהרשות הפלסטינית תוכל לקחת שליטה ולהחזיר את המשילות למחנה הפליטים.
הפלסטינים נחשפו ביום שישי האחרון להיקף הנזק במחנה הפליטים לאחר המבצע של צה"ל במרחב. לדבריהם, יותר מ-150 בתים נפגעו במהלך המבצע במרחב, בהם לפחות 30 באופן משמעותי. ברשתות הפלסטיניות עסקו רבות לאחר המבצע בנזק הרב ובמחסור בציוד שנגרם כתוצאה מכך. לפי הפלסטינים, כ-30 אחוזים מתושבי מחנה הפליטים עזבו בחודשים האחרונים.
במערכת הביטחון הצביעו על הבדל משמעותי בין הפופולריות של המחבלים, בעיקר ממחנות הפליטים, ברשתות החברתיות, לעומת התמיכה, המעטה יחסית, לה הם זוכים מהתושבים בשטח. חשוב לציין כי עבור ארגוני הטרור, השימוש ברשתות הוא מרכיב חשוב מאוד בהאדרת המחבל, על מנת שיוכל לסחוף אחריו צעירים נוספים.
עם זאת, "אבו שג'אע", שחוסל כאמור בשבוע שעבר, היה דמות שנויה במחלוקת בסוגיית התמיכה במחנה הפליטים. הוא נחשב לדמות לא ורבלית, ועל מנת לכפר על כך גויסו דוברים שונים לנאום בשמו בהתכנסויות של מחבלים חמושים במחנה הפליטים. הפער בין התמיכה לה הוא זכה ברשתות לעומת המציאות בשטח באה לידי ביטוי באופן משמעותי בהלווייתו, שבה היו בסך הכל כ-200 בני אדם, בהם מספר מועט מאוד של חמושים, ייתכן בשל החשש מפני עימות עם כוחות צה"ל.