מרכז גבעתיים הולך ומתמלא בבתי קפה, ברים ומסעדות. המצטרפת החדשה היא "אלה ותמר" - מעדנייה בבוקר ובר יין בערב בבעלותו של השף המולקולרי שחר דבח. הגענו לביקור בערב קיץ נעים והרגשנו קצת כמו בפריז, או לפחות כמו בשיר "צרפת" של עמיר לב שבו הוא שר ש"פתחו מסעדה כמו בצרפת, שולחנות קטנים מפות לבנות".
1 צפייה בגלריה
yk14072977
yk14072977
(צילום: ג'ני רוחלין)
בפינת רחוב מקסימה חיכו ארבעה-חמישה שולחנות קטנים עם מפות לבנות, נרות דולקים ומוזיקה נעימה. קיבלו אותנו עם חיוך והציעו לנו ממבחר היינות הגדול שבמקום. אחרי שהגיע היין התפננו להציץ בתפריט האוכל שכולל מנות שמתאימות בול לצד כוס יין. הגרבלקס סלמון שדבח מכין במקום היה מצוין. מנת הפסטה (ספגטי, רוטב שמנת, מיקס פטריות וירוקים ‑ 58 שקל) הייתה נהדרת. הספגטי שמכינים במקום היה אל דנטה והרוטב עם הפטריות היה ליווי מושלם. יש גם פיצות שוות וסלטים, ובגלל שהמקום רק נפתח דבח עוד מנסה כל מיני ספיישלים. בערב שבו ביקרנו הוא הגיש לנו מנה נהדרת של נקניקיות עסיסיות בעבודת יד לצד כרוב שנכבש במטבח. המנות נדיבות, והמחירים הוגנים וכל האווירה פה נותנת תחושה שבאמת רוצים לעשות טוב לאורחים.
אלה ותמר. שינקין 49, גבעתיים