אחרי סופ"ש עמוס, או אם סתם בא לכם לעשות הפסקה מארוחה בשרית: שווארמה כרובית מתאימה לארוחות צהריים בימי חול וגם לארוחות ערב
לילדים, אם רוצים לחרוג לפעמים מהחביתה ומהסלט.
1 צפייה בגלריה
yk14067359
yk14067359
(שווארמה כרובית. מי אמר שחייבים בשר לצהריים? | צילום: יובל חן)

המצרכים:

300 גר' כרובית, פרוסה דק
2 כפות תבלין שווארמה
1 בצל בינוני חתוך לשערות דקיקות
1/2 כפית מלח דק
6 כפות שמן זית להקפצה
1 חבילת טורטייה
להגשה ליד השווארמה: טחינה כמו שאוהבים סלטון של פטרוזיליה, נענע ובצל בתיבול לימון ומלח עמבה סלט כרוב סגול מוחמץ פלפל ירוק חריף טבעות צ'יפס מטוגן או אפוי

אופן ההכנה:

1. פורסים דק-דק את הכרובית, שמים בסיר עם מים רותחים ומלח, חולטים למשך שתי דקות ומסננים.
2. שמים את הכרובית החלוטה והמסוננת בקערה ומתבלים בשמן זית ותבלין שווארמה ומלח, ומערבבים היטב עם הידיים.
3. מחממים מחבת טפלון היטב ומקפיצים את הבצל עם שמן עד לקבלת צבע מקורמל.
4. מוסיפים את הכרובית על הבצל המקורמל, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב וקריספי.
5. שמים על מחבת טפלון נקייה נוספת את הטורטייה וצורבים אותה למשך 10 שניות בצד אחד ולמשך 20 שניות בצד השני.
6. שמים על הטורטייה את השווארמה. מוסיפים סלטים כמו שאוהבים, ומגישים.