במשך השנים הכנתי מול העוקבים שלי המון מנות, אבל אף אחת לא הצליחה כמו עראייס העוף. אז קחו פיתות ותתחילו למלא. זמן ההכנה - 45 דקות. דרגת הקושי - קלה.
מצרכים לתערובת העוף:
1 קילו עוף טחון / חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים / 1 בצל אדום קצוץ דק / 1 פלפל חלפינו קצוץ / 1.5 כפיות מלח / 1 כפית סומאק / 1 כפית כמון / 1.5 כפות ממרח אריסה עם לימון משומר / 2 שיני שום קצוצות / 1/4 כוס שמן זית / 1 ביצה.
למחבת:
10 פיתות טריות / 5 כפות שמן זית / ספריי שמן זית.
לקישוט:
טחינה / בצל / סומאק / פטרוזיליה קצוצה / עמבה.
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי תערובת העוף. לשים את תערובת העוף בידיים רטובות במשך 5 דקות לפחות.
2. פותחים כל חצי פיתה וממלאים אותה בתערובת העוף.
3. על הכיריים, על אש בינונית, יוצקים 5 כפות שמן זית על מחבת רחבה.
4. צולים את הפיתות - תחילה מהצד הפתוח, במשך 4 דקות עד שהן מקבלות צבע חום יפה.
5. לאחר מכן צולים את הצדדים במשך 3 דקות מכל צד.
6. מרססים שמן זית על גבי הפיתות.
7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15 דקות נוספות.
8. מגישים את העראייס החמים על צלחת יפה ומעליהם טחינה, בצל סומאק, פטרוזיליה קצוצה ועמבה /
(עוד מתכונים - בערוץ האוכל של ynet)