גורם ביטחוני בעמאן, שמלווה את יחסי ירדן-ישראל והשתתף בעשרות מפגשים עם מקביליו הישראלים, אמר אתמול ל"ידיעות אחרונות" כי הוא "מודה מאוד לראש ממשלת ישראל, נתניהו, על תגובתו המאופקת". הוא הוסיף כי נתניהו לא אהוד בירדן, אך תגובתו לפיגוע במעבר אלנבי אתמול מוערכת מאוד בדרגים הצבאיים והביטחוניים של ירדן.
"המעשה שנעשה במסוף המטענים חמוד מאוד", אמר הגורם הירדני הבכיר, "אנחנו לוקחים ברצינות את האירוע וכמובן נחמיר בבדיקות. אני חושש מאוד שהרע - עוד יותר רע - לפנינו".
בירדן פירסמו בתחילה שם של חשוד בביצוע הפיגוע, אולם לאחר שעתיים נחשף שמדובר באזרח ירדני אחר, קצין צבא משוחרר שהפך לנהג משאית. כמו כן, לאחר הפיגוע שילטונות ירדן מיהרו לסגור את מסוף הגבול והחזירו הביתה עשרות פלסטינים שתיכננו לעבור לשטחם.
בין ירדן לישראל ישנם שלושה מעברי גבול: גשר שייח' חוסיין בצפון ירדן, למעבר תיירים ישראלים וזרים; גשר ואדי ערבה בדרום ירדן, למעבר ישראלים בלבד; וגשר המלך חוסיין, למעבר פלסטינים בלבד. לאחרון יש שני שמות נוספים, הפלסטינים קוראים לו "מעבר כראמה" והישראלים קוראים לו "מעבר אלנבי".
הגשר, בו התבצע הפיגוע אתמול, נמצא במרחק של 60 ק"מ מעיר הבירה הירדנית, משמש מעבר לנמל התעופה הבינלאומי של ירדן עבור הפלסטינים ועבור תושבי עזה שמקבלים אישור מעבר, ומנוהל על ידי רשות מעברי הביטחון של ישראל. זאת הדרך היחידה שלהם לצאת לחו"ל, אלא אם כן קיבלו אישור מיוחד להיכנס לשדה התעופה בן-גוריון שבו הם נאלצים לעבור בדיקת דקדקניות במיוחד.
גם הפלסטינים שחוצים את הגשר מירדן אל שטחי הרשות הפלסטינית נאלצים לעבור בדיקות ביטחוניות על ידי אנשי ביטחון ישראלים.
בהיסטוריה של מסוף הגבול נרשמו מספר פיגועים בעבר. ב-2010 התרחש ניסיון תקיפה בעזרת מטענים של דיפלומטים ישראלים מורשי מעבר, וב-2014 נרצח שופט ירדני שניסה לזרוק מטען חבלה לעבר חיילים ישראלים במשמר הגבול.
גורמי ביטחון בכירים בישראל ובירדן כבר קיימו שיחות בעקבות האירוע, והוחלט כי ייערכו חקירות נפרדות בצד הישראלי ובצד הירדני. ככל הנראה, ניירות החקירה יוחלפו בין הצדדים, אך המסקנות של כל צד לא יפורסמו בצד השני.