עוד נתון המלמד על יצוא הכישרונות הישראלים לארצות-הברית ועל התפקיד המוביל של האקדמיה הישראלית בהצלחתן של חברות סטארט-אפ בארה"ב דווקא: מספר היזמים, מייסדי חברות היוניקורן (חברות ששוויין מוערך ביותר ממיליארד דולר) בארה"ב, שבוגריהן רכשו השכלה אקדמית בישראל, עולה על מספר הבוגרים מכל מדינה אחרת שייסדו חברות כאלה.
מחקר חדש שערך פרופ' איליה סטרבולייב מבית הספר למינהל עסקים באוניברסיטת סטנפורד, ונערך באחרונה על 531 חברות אמריקאיות שהפכו ליוניקורנים בין השנים 1997 ל-2019, מצא כי מתוך 1,263 המייסדים שלהם, 266 רכשו את ההשכלה האקדמית שלהם מחוץ לארה"ב, ומתוכם 42 (16%) הוכשרו במוסדות אקדמיים בישראל – יותר מכל מדינה אחרת. אחרי ישראל בדירוג – הודו במקום השני עם 40 מייסדי יוניקורנים, קנדה בשלישי עם 37 ובריטניה במקום הרביעי עם 25.
מבין 42 מייסדי חברות ההייטק שלמדו בישראל – 16 למדו באוניברסיטת תל-אביב, 11 בטכניון, 8 באוניברסיטה העברית, 4 באוניברסיטת רייכמן בהרצליה (לשעבר המרכז הבינתחומי) ו-3 במכללה האקדמית תל-אביב-יפו.
בכירים בתעשיית ההייטק הישראלי מזהירים כבר שנים כי מדינות מתחרות ביניהן כדי לגייס או לשמר יזמים ומומחי טכנולוגיה, אשר יכולים לתרום לפיתוח הכלכלי שלהן.
פרופ' דלית נאור, דיקנית ביה"ס למדעי המחשב במכללה היחידה המופיעה ברשימה, האקדמית תל-אביב-יפו, בירכה אתמול על הנתונים, שמלמדים על כך "שבית הספר שלנו למדעי המחשב מוסיף להצמיח את המובילים בתעשייה".
42
ישראלים ייסדו חברות יוניקורן בארה"ב, לפי המחקר של סטנפורד