מתקפות חיזבאללה נמשכות ללא הרף, ראש הממשלה בנימין נתניהו מסרב לנקוב בלוח זמנים עבור חזרת התושבים בבטחה לבתיהם, ובינתיים הפארסה סביב תפקיד הפרויקטור שאחראי על שיקום הצפון נמשכת.
כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, ראש מינהלת שיקום הצפון, אליעזר (צ'ייני) מרום, שמינויו אושר לפני פחות מחודשיים, צפוי לסיים בקרוב את תפקידו, ברקע זעם כלפיו במשרד ראש הממשלה. הסיבה להדחת אלוף במיל' צ'ייני, היא משבר אמון בינו לבין בכירי משרד רה"מ וביקורת שהשמיעו ולפיה מאז שנבחר לא הצליח לקדם בתפקידו דבר, ועדיין עסוק בלמידת אתגרי הצפון ו"בהמתנה לטבלאות האקסלים שנדרשו ברשויות המקומיות המפונות להציג בפניו".
בפגישה שקיים עם מנכ"לי משרדי הממשלה בתחילת השבוע, הציג צ'ייני מצגת עם עקרונות פעילות המינהלת שהוא מקים, ועורר נגדו זעם וביקורת על ניסוח העקרונות שהציג.שלשום חשף מיכאל שמש בכאן 11 כי במסמך הפנימי נכתב, בין היתר, כי "לא כל המפונים יחזרו לבתיהם" ו"תמיד יהיו לא מרוצים".
במשרד ראש הממשלה זעמו על המבוכה שגרם, כיוון שהוא נחשב לשליחו של ראש הממשלה לטיפול בצפון. "לא ייתכן שיוציא כזו מצגת מבלי להראות אותה לאף אחד ומבלי להתייעץ", אמר גורם במשרד רה"מ. לדבריו, בכירי המשרד כעסו: "גם אם זה מה שהוא חושב, לא כותבים את זה ככה. כך לא פועל מנהיג".
לדברי גורם במשרד רה"מ הבחירה בצ'ייני, בעל עבר צבאי מרשים ומוערך, לא הייתה מותאמת ליכולות הנדרשות מאדם שנועד לתכלל החלטות ממשלה בין–משרדיות משמעותיות ומורכבות כל כך: "זו הייתה טעות. הוא פשוט לא מוכן להקשיב. חושב שיודע הכול. אולי בצוללות הוא מבין, אבל למה הוא לא מקשיב".
במשרד רה"מ החלו כבר בחיפוש מחליף לתפקיד הנושא באחריות תכלול ויישום החלטות הממשלה לשיקום הצפון וחיזוקו בטווח המיידי ועד הטווח הארוך. אחד השמות שעלו כמועמדים להחליפו הוא עודד רביבי, ששימש עד לאחרונה כראש מועצת אפרת.
אם צ'ייני אכן יפרוש או יודח, תימשך הפארסה סביב תפקיד הפרויקטור לצפון: צ'ייני, נזכיר, מונה בהחלטת ממשלה לתפקיד ב–21 ביולי, לאחר שקודמו אבי כהן סקאלי כבר התחיל לעבוד לפני שמונה רשמית, אך הודח במפתיע על רקע לחצים מתוך הליכוד, בין השאר בטענה ל"חוסר נאמנות" למפלגה. אמש צייץ כהן סקאלי ברשת X: “אני מוכן!”
בחודשים שקדמו למינוי צ'ייני, ניהלו משרדי הממשלה מאבק פוליטי על שאלת זהות המשרד הממשלתי שיוביל את התוכנית הלאומית לשיקום וחיזוק הצפון ביום שאחרי המלחמה. במשרד הפנים רצו להוביל את ההחלטה הממשלתית העתידית, שנתניהו הכריז כי יושקעו בה 3.5 מיליארד שקלים. גם במשרד הנגב והגליל רצו ואף במשרד ההתיישבות, ובסוף החליט נתניהו שמשרדו הוא זה שיתכלל את עבודת המשרדים.
בפועל, כך טוענים גורמים במשרד רה"מ, הם גילו כי צ'ייני החל לעבוד עם מנכ"ל משרד הפנים רונן פרץ מבלי שעידכן על כך, והדבר היה כמו סדין אדום עבורם: "זה פשוט מחטף. צ'ייני הודיע שהוא רוצה לכנס את מנכ"לי משרדי הממשלה לפגישה בהובלת פרץ בלי תיאום”.
יו”ר פורום קו העימות משה דוידוביץ מסר כי “צ’ייני הבהיר לי שאין בכוונתו לעזוב את התפקיד”. לדברי דוידוביץ, המכהן כראש המועצה האזורית מטה אשר: “זה קרקס אחד גדול שבסופו מי שנפגע הם תושבי הצפון. הם יתומים, מופקרים ומושפלים”. שר הפנים, חה”כ משה ארבל פנה לראש הממשלה נתניהו: “אני קורא לך אדוני ראש הממשלה, להידרש באופן אישי לאירוע. לא תהיה תקומה למדינה בלי שיקום הצפון”.