כך תכינו מאפה נהדר עם שכבת פירות מתוקה-חמוצה בתחתית, מעליה פירורים פריכים של בצק חמאתי, ומתחתיה רוטב בצבע משגע.
למלית: תבנית נמוכה בקוטר 24 ס"מ / 25 גרם חמאה / 3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות / 250 גרם פטל או תות עץ או אוכמניות קפואים שהופשרו או טריים בעונה / 1 כפית תמצית וניל / 1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה (100 גרם).
לפירורי הבצק: 3/4 כוס קמח (105 גרם) / 3/4 כוס סוכר חום בהיר או כהה (150 גרם) / 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות / 2/3 כוס שקדים טחונים
(50 גרם) / 1/2 כוס שיבולת שועל אינסטנט (50 גרם) / 1/2 כפית קינמון.
אופן ההכנה
המלית: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את התפוחים במשך 5 דקות. מוסיפים את פירות היער, את הווניל ואת הסוכר ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב. מסננים מנוזלים.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה בינונית. ממוללים ומשפשפים בין כפות הידיים עד שמקבלים בצק חולי וגרגירי.
מניחים את תערובת הפירות בתבנית ומפזרים מעל את פירורי הבצק. מערבבים מעט בעזרת מזלג כדי שהפירות יציצו מבין הפירורים.
אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה.