יקבים ישראליים זוכים לכבוד מיוחד מאז 7 באוקטובר, ובצדק. נחישות החקלאים להמשיך לייצר יין ציוני גם כשהדבר כרוך לעיתים בבציר תחת אש ובלי סיוע של מספיק ידיים עובדות - ראוי לכל שבח.
1 צפייה בגלריה
yk14074673
yk14074673
(צילום: חיים יוסף)
בבר היין התל-אביבי "איטה" מוזגים כל השנה יינות ישראליים לצד בינלאומיים, אך הערב וביום שני הבא (23 בספטמבר) יחלו שם במסורת חדשה של ערבי יין מיקבים ישראליים. בערבים אלו תארח "איטה", מבית המסעדה "פופינה" בהובלת השף אוראל קמחי, את יקב לוינסון ויקב צרעה עם יינות מהבצירים הנוכחיים לצד יינות מתיישנים. ערבי היין הם חלק מסדרה חדשה של ערבי קונספט חדשים במקום, שימשיכו עם יקבים נוספים. היינות הותאמו לתפריט הסתווי המבוסס על תוצרת חקלאית ישראלית.
הפרויקט נולד מתוך אהבה לארץ ומרצון לחזק את המשק והתוצרת הישראלית בתקופה הנוכחית, וגם בשגרה. כאמור, הערב יתארח יקב לוינסון, שבעליו עידו לוינסון הוא Master of Wine, דרגת הכרת היין המקצועית הגבוהה והנדירה בעולם. בשבוע הבא יתארח יקב צרעה, שאחד ממנהליו הוא ערן פיק, גם הוא Master of Wine מ-2016. היקב משתמש בענבים הגדלים בכרמים רק בהרי יהודה.
איטה, שבזי 62, תל-אביב