מבצע ישראלי יוצא דופן בסוריה: על פי ה"ניו יורק טיימס", גורמים אמריקאיים ומערביים אישרו בפניהם שישראל ביצעה פשיטת קומנדו בסוריה, שבה הושמד מתקן לייצור טילים של חיזבאללה. לדבריהם, כמה בני אדם נהרגו בזירת הפשיטה. על הכתבה חתום גם עיתונאי "ידיעות אחרונות", רונן ברגמן.
בלילה שבין ראשון לשני דיווחה סוריה על תקיפות חריגות, ה"אלימות ביותר" בשנים האחרונות.
על פי דיווחים בכלי תקשורת ערבים ומערביים, חלק מרכזי מהמתקפה אירע במתקן "סרס" במסיאף, שבאזור חמה, שהוא חלק מהתעשיות הביטחוניות הסוריות.
על פי הפרסום ב"ניו יורק טיימס", המבצע כלל פשיטה של כוחות מיוחדים ישראליים, שהשתלשלו בחבלים ממסוקים וככל הנראה אספו חומרים מאתר הטילים. הם אמרו כי הוחלט להשתמש בכוחות קרקעיים במתקפה עקב מורכבות הפעולה וכדי להשיג מידע מאתר הנשק הסודי, וציינו כי לא היו נפגעים ישראלים במבצע.
לפי הדיווח, ישראל עדכנה בכירים אמריקאיים לפני המתקפה והפשיטה. ביום ראשון, מפקד פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית, גנרל מייקל קורילה, ביקר בפיקוד צפון, שם הוצגו לו התוכניות המבצעיות של צה"ל ללבנון.
מומחים עצמאיים, גורמים ישראלים וגורמים בממשל האמריקאי תיארו את המתקן שבו נערכה הפשיטה בסוריה כמרכז למחקר ופיתוח נשק, שמסתייע באיראן. נשק כימי וביולוגי פותח שם, ופוטנציאלית גם נשק גרעיני, ובטילים עושה שימוש חיזבאללה.
הגורמים אמרו כי אף שבעבר קושר המתקן לפיתוח נשק כימי, בשנים האחרונות לא נעשו בו פעולות שכאלה. אבל במתקן יוצרו כאמור טילים לחימוש מדויק עבור חיזבאללה, ומומחים בממשל האמריקאי חוששים שהדבר יאפשר לארגון הטרור לפגוע במדויק יותר ביעדים בצפון ישראל.
גורמים שתודרכו בנוגע למבצע אמרו כי מטרתה העיקרית של הפשיטה הקרקעית הייתה להשמיד את המתקן, דבר שלא ניתן לעשותו רק בתקיפה אווירית. מטרה חשובה נוספת, לדבריהם, הייתה לאסוף מידע על פיתוח הנשק של חיזבאללה.
המרכז שהושמד על פי הדיווחים, הותקף כבר פעמים רבות בעבר. במרכז "עלמא", שחוקר את חיזבאללה בלבנון, ציינו כי המתקן היה אחראי לפיתוח וייצור צבאי של אמצעי לחימה מתקדמים - דוגמת טילים בליסטיים קצרי טווח אך מדויקים מדגם "פתח 110" שמשמשים את חיזבאללה. "זה לב פרויקט דיוק הטילים של שיתוף הפעולה האיראני-סורי ושל חיזבאללה", נטען.