מעל למצופה
שלוש הגרסאות של עוגות הדבש המצוינות מבית בוטיק סנטרל – ויסקי קפה, נוגט ותפוזים, זכו לציפויים מחמיאים (שוקולד מריר, שוקולד חלב ואגוזים ושוקולד לבן וקליפת תפוז, בהתאמה) שהפכו אותן לחגיגיות וסמליות ("מצפים לשנה טובה", 49 שקל). העוגות (48־55 שקל) ועוגיות הדבש (45 שקל) הטעימות של SHIRIZ פטיסרי מתייחדות בציפוי צהוב, שאמנם מוסיף מתיקות מיותרת, לטעמנו, אך סמלי ומזוהה עם מטה משפחות החטופים, ש־10 אחוזים מכל קנייה יועברו אליו.
תפוח בדבש
מהמבחר החגיגי של מאפיית לחמים התרגשנו במיוחד משבלול השטרודל הנהדר של השף־קונדיטור יקי שגיא מקיבוץ בארי, מבצק דקיק עם מלית תפוחים וקינמון, במתיקות מתונה. המאפה מוקדש לזכר שלוש נשים מ"צוות השטרודל" שנרצחו, וחלק מהכנסותיו מועבר לשיקום הקיבוץ וחבריו (95 שקל).
מקונדיטוריית רולדין אהבנו את בריוש התפוחים והקרמל, המצטיין בבצק שמרים מעולה, מלית תפוחים וכתר של תפוחים מקורמלים – מצוין אחרי חימום קל, בתוספת קצפת או גלידה (75 שקל).
המסובכות והמשובחות
מבין העוגות המורכבות, המסובכות ורוב הזמן גם משובחות של ביסקוטי אהבנו במיוחד את עוגת האני מון המרהיבה, שנראית כפני הירח ומורכבת משכבת בסיס פריכה המשתלבת היטב בקרם היוגורט ובקצפת שמעליה (72־144 שקל). בקונדיטוריית שמו גילינו את הקלסיקות משנים עברו, עם עוגות שכבות מהודרות כמו דובוש דבש (69 שקל) ודולצ'ה מוס דבש (89 שקל) לצד עוגת דבש מתובלת (49 שקל) ומאפינס עסיסיים (35 שקל) שאותם אהבנו מאוד.
חגיגה עממית
עוגיות הפיננסייר בטעמי תפוח ודבש של רשת לה פרינה, במרקם עסיסי וקראנצ'י, הן בעינינו הברקה (32.90 שקל). לעומתן, עוגת הטירמיסו דבש (שכבות בישקוטים, קרם וקקאו) מתוקה מדי, ומארז הפלסטיק שבו היא נתונה לא מפתה (90 שקל). רשת מאפה נאמן מציעה עוגות חג טעימות וייצוגיות, שמהן אהבנו במיוחד את עוגות הקוגלהוף – גזר וקרמבל שקדים – העשירות בטעמים ובמרקמים ומחיריהן משתלמים (45 שקל ליחידה, 2 ב־80 שקל).
צילומים: בועז לביא, דניאל לילה, neo media, מיי סושיאל ירין כהן, טל סיון ציפורין, גיל אבירם, יעקב בלומנטל, דן לב