בחודש שעבר שיתף דונלד טראמפ ברשת החברתית שלו תמונת בינה מלאכותית של טיילור סוויפט שעליה נכתב: "טיילור רוצה שתצביעו לדונלד טראמפ". מעל התמונה כתב טראמפ: "!I accept", רוצה לומר, 'אני מקבל את התמיכה שלה'.
סוויפט לא הגיבה והקמפיין של טראמפ המשיך לייצר את הרושם השקרי, אבל כמו שכבר צריך לדעת על הזמרת המצליחה בעולם, בסוף היא מגישה את החשבון. "נודע לי שטראמפ פירסם תמונת AI 'שלי', שאמרה באופן כוזב שאני תומכת בו. הדרך להילחם במידע מוטעה היא עם האמת, והאמת היא שאני אצביע לקמלה האריס“, כתבה סוויפט בהודעת התמיכה הרשמית שלה. טראמפ, שלא חזק בלהרפות, העלה ציוץ נוסף ובו כתב "אני שונא את טיילור סוויפט", ואמריקה נכנסה להיפרוונטילציה.
ההיסטוריה של הפוליטיקה האמריקאית מלאה בסלבריטאים שתמכו במועמדים לנשיאות, אבל נדיר שהייתה לזה משמעות. המקרים הבולטים הם של אופרה ווינפרי ב-2008, שהביעה תמיכה באובמה מול הילארי קלינטון, ושל ג'ורג' קלוני, שכתב בתחילת הקיץ מאמר ובו קרא לביידן לפרוש מהמרוץ. לשני המקרים הייתה השפעה מרובה, אבל רק בתוך פריימריז של המפלגה.
המקרה של סוויפט עשוי להיות היוצא מן הכלל, ולו משום שאין מישהו עכשווי להשוות אותה אליו. סוויפט היא תופעה עולמית שומטת לסת, אבל היא קודם כל אמריקאית. ולא סתם אמריקאית, אלא נערת מערב תיכון מהקלישאות, שגדלה בבית שמרני. רק עם השנים היא הפכה לאייקון ליברלי ופמיניסטי. העוצמה שלה בארה״ב כל כך מסיבית, שבשנה שעברה היא גרמה לאלפי נשים לראות בפעם הראשונה בחייהן משחק פוטבול, רק בגלל שהחבר שלה, טרוויס קלסי, הוא שחקן פוטבול מקצועי והיא התחילה ללכת למשחקים.
להודעת התמיכה בהאריס הוסיפה סוויפט לינק לאתר הממשלתי להרשמה להצבעה, ותוך 24 שעות לחצו עליו 400 אלף איש. הבחירות בנובמבר צפויות להיות צמודות ויוכרעו על עשרות אלפי קולות בודדים. מספיק שכמה אלפי סוויפטים יחליטו עכשיו להצביע להאריס, והם יוכלו להכריע את גורל האומה. ואם זה נראה מוגזם שלסלב תהיה כזו השפעה פוליטית, צריך לזכור שב-2016 ארה"ב שלחה לבית הלבן מגיש תוכנית ריאליטי אידיוטית, שכל תפקידו בה היה להעמיד פנים שהוא מפטר אנשים, ועכשיו היא שוקלת להחזיר אותו לשם.