בית המשפט לעניינים מקומיים בתל-אביב דחה לאחרונה בקשה לבטל צו הריסה אשר הוצא על ידי ועדה מקומית לתכנון ובנייה תל-אביב, בגין בריכת שחייה שהוקמה בחצר בית פרטי. הבקשה הוגשה על ידי עו"ד נתן שמואל נחשון בשמו ובשם בת זוגו.
השניים טענו כי מדובר בבריכת אינטקס ארעית שאינה מחוברת לקרקע, והצבתה אינה דורשת היתר משום שהיא משמשת את המבקשים במהלך חודשי הקיץ ולאחר מכן תפורק, ולפיכך היא בגדר מבנה זמני הפטור מהיתר. נטען כי מדובר בבריכה העומדת לבדה וזאת מבלי שמחוברים לה אלמנטים המעידים על קביעותה. מנגד, טענה באת כוח הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בת"א כי מדובר בבנייה לכל דבר ועניין לפי החוק.
2 צפייה בגלריה
yk14081002
yk14081002
(בריכה בחצר)
השופטת שלי קוטין קבעה בסוף חודש יולי כי היא דוחה את בקשת בני הזוג לבטל את צו ההריסה וקבעה כי "מדובר בבריכת שחייה לכל דבר ועניין, והעובדה שמדובר בבריכה מתקפלת והניתנת להסרה בקלות אינה מגדירה אותה בהכרח כמבנה זמני... עניין לנו בבריכה בגודל של כ-13 מ"ר שהגישה אליה היא באמצעות סולם... הבריכה לאור ממדיה וכמות המים שהיא מכילה עשויה להוות סיכון בטיחותי באם חלילה תקרוס בשל התקנה לקויה שלא נבדקה ולא קיבלה היתר". השופטת קבעה כי הבריכה היא בגדר מבנה, וצו ההריסה אושר לביצוע עד סוף ספטמבר.
עו"ד נחשון ורעייתו החליטו לערער על ההחלטה, והגישו החודש ערעור לבית המשפט המחוזי בתל-אביב. השופט ציון קאפח קבע כי הבריכה תפורק עד לסוף אוקטובר, וקבע דיון לחודש נובמבר לאחר שהמערערים ביקשו הכרעה פורמלית מאחר שאין בדעתם להשלים עם אמירה ואולי אפילו קביעה כי המערערים עברו על החוק, וכן להביא את הסוגיה להכרעת בית המשפט העליון במקרה הצורך.
2 צפייה בגלריה
yk14081168
yk14081168
עו"ד נחשון פריידין | צילום: משרד עורכי דין נחשון פריידין
ממשרד עורכי דין נחשון פריידין, המייצג את המערערים, נמסר בתגובה: "להבנתנו, עיריית תל-אביב-יפו הרחיקה לכת. מדובר בנושא בעל השלכות רוחב, ללא חקיקה מתאימה. לא ייתכן שאזרח הרוכש בריכה עילית לשימוש זמני בחנויות ברחבי הארץ, ומציבה בחצר ביתו לזמן קצר וללא כל פעולת בינוי אחרת, ימצא עצמו חשוף לצווים מנהליים ולהליכים פליליים, בשל שינוי מדיניות ברשות מקומית פלונית. אנו תקווה כי בית המשפט המחוזי בתל-אביב יעשה סדר בדברים".