זה היה מבצע לאור יום, מתוכנן היטב, בסיומו של שבוע שבו חיזבאללה ספג מהלומה אחר מהלומה. איברהים עקיל, ראש מערך המבצעים של ארגון הטרור, חוסל שלשום במתקפה של צה"ל בביירות, ויחד איתו חוסלה גם צמרת מערך המבצעים ושרשרת הפיקוד של כוח רדואן, יחידת העילית של הארגון. עקיל ושאר המחוסלים הותקפו בזמן שהתכנסו מתחת לאדמה, בלב שכונת מגורים. דובר צה"ל אישר אמש שמטרת ההתכנסות של בכירי חיזבאללה בדאחיה, עם כל מפקדי רדואן, הייתה תכנון פעולות התקפיות נגד ישראל.
את התקיפה ביצעו מטוסי אף-15. אל-ג’זירה דיווחה כי ארבעה טילים שוגרו לעבר הפגישה שבה השתתפו יותר מ-20 בני אדם, בקומה השנייה מתחת לאדמה. לפי המספרים שפורסמו בלבנון, בתקיפה נהרגו לפחות 14 בני אדם.
מהמקום הגיעו תמונות שבהן נראה נזק כבד למבנה שהותקף, וגם לעשרות מכוניות רבות בסביבה. בתיעוד שפורסם אף תועדו מכוניות חונות שהתהפכו, וזגוגיות שהתנפצו.
התקיפה בדאחיה הייתה השלישית שביצע חיל האוויר במקום מתחילת המלחמה. בתקיפה הראשונה חוסל בכיר חמאס סאלח אל-עארורי, ובשנייה חוסל פואד שוכר, רמטכ"ל חיזבאללה.
לפי צה"ל, עקיל והמפקדים שחוסלו היו מאדריכלי "התוכנית לכיבוש הגליל", שבמסגרתה תיכנן ארגון הטרור לפשוט לשטח מדינת ישראל, בדומה לטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר.
המישור הדיפלומטי
לצד התקיפות המשמעותיות בלבנון, שנמשכו גם אתמול בערב, בוצעו בסוף השבוע ניסיונות גם במישור הדיפלומטי להימנע מהסלמה והידרדרות למלחמה בין ישראל לחיזבאללה. אמש, הוכרז "מצב מיוחד" בעורף, וההנחיות לציבור עודכנו.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר אחרי המתקפה כי "צריך להבטיח שאנשי צפון ישראל, כמו גם דרום לבנון, יוכלו לחזור לבתים - ולחזור בביטחון".
היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן, ג'ייק סאליבן, התייחס לתקיפה בלבנון ואמר כי "התוצאה טובה". ארה"ב, נזכיר, הציעה שבעה מיליון דולר לכל מי שיעביר מידע על המחוסל עקיל. סאליבן ציין גם ש"הסיכון להסלמה חמור". ברט מקגורק, שליח ביידן למזרח התיכון, אמר כי "איש לא מזיל דמעה על הריגתו של עקיל, מחבל ידוע לשמצה שמבוקש על ידי ארה"ב". מקגורק הוסיף: "יש לנו חילוקי דעות עם ישראל על טקטיקות, ועל איך מונעים הסלמה. אני בטוח שבאמצעות דיפלומטיה והרתעה - נמצא פתרון למצב בצפון. אני חושב שיש סיכוי להסדר. אנחנו לא חושבים שמלחמה היא הדרך להשגת היעד של החזרת התושבים לבתיהם".
התחקיר האיראני
חיזבאללה, לצד צוות חוקרים איראנים, מנהל חקירה כפולה שמתמקדת בשאלה - איך ידעה ישראל על המפגש שקיים עקיל עם בכירי חיזבאללה, ומי הדליף את המועד והכתובת של המפגש.
בנוסף, איראן החליטה לשגר קבוצת מומחים מטעמה לבדיקת הנסיבות שהביאו לפיצוצי הביפרים ומכשירי הקשר בלבנון, זאת על אף שחיזבאללה הקים שלוש ועדות חקירה לאירועים.
ועדת המומחים התבקשה לבדוק מי העביר את מכשירי הקשר, איפה נקנה הציוד, היכן עצרו המשלוחים, מי היה מעורב בפרשת הרכש ואיך הוא הגיע לידי "המומחים" הישראלים, כך לפי פרסומים בתקשורת הערבית. האיראנים נשלחו לבדוק גם אם נגנבו מסמכים שתוכנם הועלה למכשירי הקשר או שהוגנבו, תמורת סכומי עתק, לסוכני מוסד.
"נסראללה נראה להנהגה האיראנית חבוט, מבולבל ומיוסר", הסביר איש אקדמיה בכיר לבנוני ל"ידיעות אחרונות". לדבריו, "האיראנים החליטו לשלוח 'תגבור' לבדיקות, עם צוות מומחים בתחומים שונים שנועדו לגולל את פרשת מכשירי הקשר".