יחידת ההונאה במחוז דרום של המשטרה, בשיתוף משרד הבריאות, פעלה בשבועות האחרונים במתחם גני התערוכה בתל-אביב, שבו נערכו הבחינות לקבלת רישיון רפואה או סיעוד למי שלמדו בחו"ל. במהלך הפעילות, נתפסו 12 נבחנים שהעלו את חשד הבוחנים. בחיפוש על גופם, נתפסה ערכה עם רכיבים אלקטרוניים.
ביום חמישי, בתום חקירה סמויה שנמשכה כחודש, פשטו שוטרי היחידה וכוחות נוספים על בתיהם של המעורבים בפרשה, תושבי רהט וערערה בנגב. בפשיטה נעצרו ארבעה חשודים, בהם שני רופאים, בניהול מערך קבלת רישיונות רפואה במרמה. הארבעה הובאו ביום חמישי להארכת מעצר בבית משפט השלום בבאר-שבע. "מדובר במערך שלם של אנשים שחברו יחד, כשלכל אחד יש תפקיד", אמר נציג המשטרה בדיון.
במהלך החודש האחרון, ניהלה יחידת ההונאה של המחוז הדרומי יחד עם יחידות מחוזיות חקירה סמויה נגד שני הרופאים מהדרום. על פי החשד, סטודנטים לרפואה וסיעוד אשר למדו בחו"ל, ונכשלו במבחן ההסמכה של משרד הבריאות לקבלת הרישיון - פנו לאותם רופאים כדי שיעזרו להם.
הרופאים, על פי החשד, ציידו את הנבחנים בערכה הכוללת רכיבים אלקטרוניים המשדרים מתוך המבחן צילומים של מסכי הנבחנים - ואת התשובות קיבלו הנבחנים מהרופא המחובר לאמצעי מרחוק.
אחד הרופאים שנעצרו הוא ד"ר וואחיד אלעוקה (31), תושב ערערה בנגב. הוא חשוד כי מילא חלק משמעותי במערך, ובעיקר בכל הקשור לתיאום ולתיווך בין הנבחנים - זאת תוך קבלת טובות הנאה בדמות כספים. סנגורו טען כי מהראיות עולה כי תפקידו היה רק עזרה בגיוס נבחנים לבחינה. מעצרו הוארך בשבעה ימים. על שמו של הרופא השני שנעצר, תושב רהט, הוטל צו איסור פרסום.
בשלב ראשון עולה כי המערך סייע לשבעה אנשי רפואה, בהם שלושה רופאים ושלושה אנשי סיעוד לעבור את הבחינות, אך במשטרה אמרו כי “היד עוד נטויה”.
חשוד נוסף, סלמאן אבו-דעבס (28) מרהט, היה לכאורה האיש האמון על הפן הטכני והמבצעי. גם מעצרו הוארך בשבעה ימים. סנגורו של אבו-דעבס, עו"ד אורי בן נתן, מסר בתגובה: "מרשי מכחיש כי סייע או ידע שחלקו המיוחס לו קשור לפרשה".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: “במהלך ימי המבחנים ברפואה ובסיעוד נתפסו על ידי חוקרי אגף המשמעת במשרד הבריאות נבחן ברפואה ושלושה נבחנים בסיעוד, כשעל גופם הוסלקה מערכת, המשדרת וקולטת תשובות אונליין. זאת בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל באגף, ובפעילות משותפת עם מפלג הונאה דרום”.