אוכל: בחומוס אל קלחה היפואי מגישים מנת פאתה מצוינת על בסיס מתכון משפחתי בן 100 שנים שמגיע מהמטבח השאמי. המנה מורכבת ממספר מרכיבים היוצרים מרקמים וטעמים מאוזנים וכוללת חתיכות לחם שהושרה בנוזל חומוס, מעליו חומוס, גרגירי חומוס, שקדים קלויים, רצועות שייטל בקר, יוגורט, חמאה וסמנה רותחת (חמאה מזוקקת).
זו למעשה ורסיה של חומוס עשיר וחגיגי שבדרך כלל הוגש אל מרכז השולחן בקערה גדולה, לעיתים רק ברמדאן, ממנה אכלה כל המשפחה יחד. במקור העממי המנה הוגשה ללא בשר, שהיווה חומר גלם יקר השמור לעשירים בלבד.
3 צפייה בגלריה
yk14087645
yk14087645
(צילום: דוד קישקה)
אחמד חט'ב, הבעלים של המקום דואג לשמר כאן מסורת תרבותית ומשפחתית רבת-שנים ומכין כל מנה בעת ההזמנה בכבוד וגאווה. חט'ב הוא נצר למשפחה יפואית ותיקה וסבא שלו תאופיק דרוויש אל קלחה היה בעלים של חומוסייה ביפו בזמן המנדט הבריטי. הוא לא היחיד - בני משפחה נוספים פתחו לאורך השנים מסעדות בכוויית ובירדן.
המתכון של הפאתה עובר במשפחה כבר דורות ומתועד כבר ב-1920, וסביר שמקורו במטבחי סוריה הגדולה (א-שאם ומכאן מטבח שאמי).
המילה פאתה מגיעה מהמילה בערבית פאת או פ'ית שמשמעותה לפורר או לגזור לחתיכות, כיוון שבבסיס המנה נעשה שימוש בלחם או פיתות שכבר התייבשו, כנהוג בתרבויות רבות דוגמת סלט פנצנלה, ברד פודינג ועוד.
אחמד, המכונה זיזו בפי החברים והלקוחות הקבועים, מכין כאן עוד מנות מרפרטואר המטבח המשפחתי, ושווה לפתוח שולחן ולהזמין כמה מהן בשביל חוויה מלאה.
3 צפייה בגלריה
yk14087643
yk14087643
צילום: יעקב בלומנטל
תמצאו כאן גם את מנת הקודסיה (על שם אל-קודס, ירושלים) הכוללת חומוס וטחינה מעורבבים עם פול מתובל וטחון ושמן, ותוכלו גם לטעום את מנת הפול המיוחדת של זיזו הכוללת פול נימוח, מתובל בתערובת הסודית של המקום, שבושל זמן רב ומוגש עם ביצת עין מטוגנת בסמנה. מעדן.
בימי חמישי נהגו לטגן במשפחה כדורי פלאפל ממולאים בתבשיל של בצל, סומק וצנוברים, ולאור הביקוש החליטו להגיש את המנה בכל ימות השבוע.
בגזרת הקינוחים תמצאו קינוח מיוחד בשם רוזו חליב - אורז מבושל בחלב עם מי זאהר (מי פריחת הדרים). זיזו יוצא אל האורחים ומקבל את פני הבאים עם חיוך רחב ומייצר בפינת החמד שלו חוויית אוכל ואירוח יוצאת מן הכלל.
רחוב: רחוב סלמה או דרך שלמה, נבנתה על ציר ותיק ועמוס שחיבר בין יפו לעיר לוד. בתחילת הרחוב אף שכנה במאה שעברה תחנה גדולה של כירכרות רתומות לסוסים שנסעו לכל עבר.
בסמוך לאל קלחה תמצאו חנות פרחים מרהיבה בשם MODEST FLOWERS בבעלות דניאל ברקת, שהיא אמנית פרחים ושוזרת מחוננת. הייחוד של המקום הוא גם בעובדה שדניאל דואגת לקנות רק פרחים מקומיים ועונתיים, קרי פרחים שגדלים בארץ ולא מיובאים מחו''ל. כך למשל תמצאו ממש עכשיו ולזמן מוגבל חצבים מרהיבים, שמגדלים במיוחד לנוי ולא נקטפו בטבע.
3 צפייה בגלריה
yk14087646
yk14087646
צילום: דוד קישקה
לא הרחק משם, ברחוב מרזוק ועזר 14, נמצא קולנוע יפו, שהוא אחד ממיזמי התרבות המיוחדים והיפים של העיר. מדובר בבית לשימור בן 100 שנים ובו שני אולמות הקרנה אינטימיים שבהם מקרינים סרטים מכל העולם, מכל הזמנים ומכל ז'אנר אפשרי. באחד האולמות יש גם בר קטן ונחמד המציע מגוון קוקטיילים לצד פופקורן, פרעצל או נקניקייה, וכיף לשבת בו לפני או אחרי הקרנה.
אפשר גם ליהנות מישיבה בחצר הנעימה ושווה לעקוב אחר התוכנייה, להגיע לצפות בסרט ולהנות מהרומנטיקה ומחוויה שאין שני לה בארץ. המקום גם משמש בית ליוצרים ויוצרות ומתקיימות כאן גם סדנאות שונות, שיחות עם במאים, פסטיבלי דוקו שונים ועוד.
בדרך שלמה 4, ימצאו חובבי היין את המרכז של ''איש הענבים'' שבו מתקיימים סדנאות, טעימות, אירועים מיוחדים ומכירה של יינות. יש כאן צוות מקצועי ואדיב עם ידע נרחב וכבוד רב שעושים ליין ולתרבות שסביבו.
חומוס אל קלחה. דרך שלמה 3, ת"א. טלפון: 077-701-0240