מצרכים לבסיס (שישה סועדים):
2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים / 15 אגוזי מלך / 6 שזיפים מיובשים / 5 משמשים מיובשים / 50 גרם צימוקים / 1 מקל קינמון / 5 עלי דפנה / 6 כרעיים נקיות ויבשות.
1 צפייה בגלריה
yk14092034
yk14092034
(עוף ברוטב. קל להכנה | צילום: אסתר דורון צרפתי)
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית / 1-2 כוס סילאן / 1 כף מלח / 1 כפית פפריקה / 1/2 כפית קינמון טחון / 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון.
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מניחים בתבנית את רצועות הבצל, את האגוזים, את הפירות היבשים ואת התבלינים. מסדרים מעל את הכרעיים.
מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הכרעיים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כשעה עד שעה וחצי, עד שהכרעיים מוכנות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מלחלחים את העוף עם הרוטב שנוצר בתבנית, ואופים 15-20 דקות נוספות, עד להשחמה.