נאיפה מולא - סירים על האש
לפני שבועיים פתחה השפית נאיפה מולא את דלתות הדירה הרמת-גנית, שבה היא חייה עם בעלה חאלד מולא ובנותיהם. "אני כל החיים מארחת. זה לא משהו שזר לי", מעידה נאיפה. "הסיבה שהסכמתי לפתוח את הבית היא בגלל שאין כל כך הרבה מקום במסעדה שלי 'נאיפה' בשכונת נווה צדק בתל-אביב. מאז שהשקנו אותה לפני שנה ותשעה חודשים, תודה לאל, אנחנו עובדים מלא. עדיין אי-אפשר להשיג שולחן פנוי בקלות. וזה מדהים, במיוחד עם כל המלחמה. ולכן רציתי להיות טיפה נגישה לאנשים, לתת הזדמנות לפגוש אותי ושאוכל לארח אותם באופן הכי אישי - זה מה שאני הכי טובה בו בעולם. אני שמחה לגרום לאנשים לחייך".
כשאת שומעת את המילה "בית", איזו אסוציאציה עולה לך בראש?
"סירים על האש. גם כשאני מאוד עסוקה, יש סירים על האש עם אוכל לבנות שלי".
בארוחות המיוחדות נאיפה הגישה מנות שמהוות פרשנות אישית שלה לאוכל הדרוזי שעליו גדלה בירכא. "למשל, עשיתי תבשיל חמצמץ של גרגרי חומוס, מפתול וקלמרי. מנה אחרת היא טארטלט טונה מפיתה דרוזית. במנת שיפוד כרוב צלוי - לקחתי שאריות של מנת המלפוף, העברתי אותן עישון וצלייה ואחר כך הנחתי אותם על מרק שקדים קר".
מה את מאחלת לשנה החדשה?
"אני מאחלת לנו שנשמח ונמצא דרך להתחזק, אחרי שנה שאנחנו שרויים בה באבל. שיהיה כבר טוב. אנחנו צריכים קרקע יציבה במדינה הזאת".
רותי ברודו וגיא פולק: בנויים לאירוח
לפני 15 שנה, מסעדנית-העל ואושיית הטלוויזיה רותי ברודו ("משחקי השף", "המטבח המנצח") והשף גיא פולק, שותפה לחיים ולעסקים, רכשו בית פרטי ליד שוק הכרמל בתל-אביב. "הבניין הזה היה פעם ישיבה ואחר כך מפעל בגדים", משחזרת ברודו, ששיפצה אותו בהתאם לטעמה המשובח. "הבית בשבילי הוא מקום מפלט. כל מה שאני רוצה במהלך היום, זה להגיע אליו. ולכן חשוב לי שהוא יהיה מקום יפה, מסודר, נעים ונקי".
"אנחנו נוהגים לארח בבית את צוותי המסעדות והמעדניות שלנו מקבוצת R2M", אומר פולק, "ואז רותי והעובדים שלנו מעלים תמונות לאינסטגרם מהאירועים האלה - ובגללן אנחנו מקבלים הרבה תגובות, שתוהות: 'מתי יהיה תורנו להתארח?' הארוחות של סן פלגרינו הן הזדמנות לפתוח את הבית, דווקא לאנשים שאנחנו לא מכירים".
בתפריט הארוחה המיוחדת שלטו השפעות צרפתיות ושימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים. "המטבח הצרפתי הוא בדרך כלל הבסיס שלי, ובשנים האחרונות הוא מקבל מעט רספקט לטעמי". וברודו מוסיפה: "עכשיו הוא חוזר".
ופולק מגלה לנו סוד קטן. "לארוחות החג המשפחתיות אנחנו לא מבשלים. אנחנו קונים ממעדניות ה'דליקטסן' שלנו: כבד קצוץ, גפילטע פיש, רגל קרושה, מרק עוף עם קרפלך".
ברודו: "ככה אנחנו בודקים מה מכרנו ללקוחות ואם הדברים טעימים. אין לנו גם זמן לבשל, בגלל שלפני החג אנחנו עסוקים בלבשל, בלארוז ובלהתעסק בחג של הלקוחות שלנו".
אמא שלך לא מבשלת?
"כבר לא. אבל היא חייבת להעביר ביקורת. אחת הסיבות שפתחנו את ה'דליקטסן' היא שאמא הפסיקה לבשל".
מה תאחלו לנו לשנה החדשה?
ברודו: "שנשנה הכול ונתחיל הכול מחדש, בלי חוקים מיותרים ועם חטופים וחטופות בחזרה בבית".
פולק: "שנחזור לחיות חיים רגילים וטובים".
מושיקו גמליאלי: להוריד את המחסומים
הארוחה החותמת את הפרויקט היא של השף הירושלמי המוערך מושיקו גמליאלי ("מונא"), שכבש את הסצנה התל-אביבית ("בר 51", "רדלר") והופיע בסדרה "הטבח". בדירה שגמליאלי חולק עם זוגתו המשפטנית טסה פדואה, באחת השדרות היפות במרכז תל-אביב. עבור גמליאלי מדובר בצעד מפתיע. "הבית שלי מקנה לי ביטחון, שקט, הגנה ורוגע. אני ממש הפוך בבית שלי מאשר מחוצה לו, אז החיים תזזיתיים ומהירים. אני אף פעם לא מכניס אנשים הביתה. ממש לא מארח".
ולמה הפעם שינית את דעתך?
"במסעדות שלי קשה לייצר אינטימיות ופשטות ואני תמיד עומד למבחן. אבל כשאתה מכניס מישהו לבית שלך, הוא נוהג בך סוג של כבוד. זה יכול להיות ערב שיהיו בו פחות מחסומים ויותר כיף. אני מניח שהארוחה הזאת תוציא ממני משהו יותר רגוע. זוהי גם הזדמנות לעשות משהו יותר אישי, שלא מוכתב לתפריט. בגדול, החיים והאוכל שלי תמיד גם עירוניים-בוהמיינים וגם כפריים. ולכן אשלב בין גריל פחמים ועשבים עדינים, למשל דג במנגל עם רוטב חמאה לבנה. תהיה פתיחת שולחן של בית, ברמה יותר גבוהה".
לגמליאלי יש יחסים מורכבים עם המושג "בית". "בגלל ששיחקתי בצעירותי טניס מקצועי, בצהריים אכלתי אצל הסבתות שלי. ואז, בגיל 15 עברתי לפנימייה ובקושי היה לי זמן בית. ומאז אני לרוב מסתובב בחוץ. מבית הוריי הבאתי חריצות - שניהם אנשי עבודה שבנו קריירה ושברו תקרות זכוכית בלי להתבכיין ולהתנצל. אני מביא מהבית שבו גדלתי ערכים יותר מאשר אוכל".
מה אתה מאחל לנו לשנה החדשה?
"שקט, שלום בינינו לבין עצמנו ובינינו לבין אויבנו ושיחזרו החטופים והחטופות".
הסעודות בבית גמליאלי יתקיימו ב-29 באוקטובר (ב-18:30 וב-21:00).
החגיגה של סן פלגרינו
לא בכל יום שפים מהוללים ושפיות מפורסמות מאפשרים ללקוחות שלהם להיכנס לתוך הבית הפרטי שלהם. אנשי מותג המים סן פלגרינו, שחוגג 125 שנה להיווסדו, הצליחו לשכנע את השפים והשפיות המובילים לתת לנו להציץ למשכנם ולערוך ארוחות בביתם. ב-29 באוקטובר יתקיימו עוד שתי אורחות במיזם - בביתו של השף מושיקו גמליאל. מחיר הארוחה: 1,200 שקל לזוג. פרטים והרשמה באתר לאן.