נאיפה מולא - סירים על האש

לפני שבועיים פתחה השפית נאיפה מולא את דלתות הדירה הרמת-גנית, שבה היא חייה עם בעלה חאלד מולא ובנותיהם. "אני כל החיים מארחת. זה לא משהו שזר לי", מעידה נאיפה. "הסיבה שהסכמתי לפתוח את הבית היא בגלל שאין כל כך הרבה מקום במסעדה שלי 'נאיפה' בשכונת נווה צדק בתל-אביב. מאז שהשקנו אותה לפני שנה ותשעה חודשים, תודה לאל, אנחנו עובדים מלא. עדיין אי-אפשר להשיג שולחן פנוי בקלות. וזה מדהים, במיוחד עם כל המלחמה. ולכן רציתי להיות טיפה נגישה לאנשים, לתת הזדמנות לפגוש אותי ושאוכל לארח אותם באופן הכי אישי - זה מה שאני הכי טובה בו בעולם. אני שמחה לגרום לאנשים לחייך".
12 צפייה בגלריה
yk14093376
yk14093376
צילום: ריאן פרויס
כשאת שומעת את המילה "בית", איזו אסוציאציה עולה לך בראש?
"סירים על האש. גם כשאני מאוד עסוקה, יש סירים על האש עם אוכל לבנות שלי".
בארוחות המיוחדות נאיפה הגישה מנות שמהוות פרשנות אישית שלה לאוכל הדרוזי שעליו גדלה בירכא. "למשל, עשיתי תבשיל חמצמץ של גרגרי חומוס, מפתול וקלמרי. מנה אחרת היא טארטלט טונה מפיתה דרוזית. במנת שיפוד כרוב צלוי - לקחתי שאריות של מנת המלפוף, העברתי אותן עישון וצלייה ואחר כך הנחתי אותם על מרק שקדים קר".
מה את מאחלת לשנה החדשה?
"אני מאחלת לנו שנשמח ונמצא דרך להתחזק, אחרי שנה שאנחנו שרויים בה באבל. שיהיה כבר טוב. אנחנו צריכים קרקע יציבה במדינה הזאת".
12 צפייה בגלריה
yk14093368
yk14093368
מגרדת מייקרופליין: "אני מאד אוהבת להכניס גרידות הדרים ואגוז מוסקט למילויים, לסלטים, לתבשילים, והמגרדת הזאת עוזרת לי לעשות זאת בצורה הכי טובה שיש" | צילום: ריאן פרויס
12 צפייה בגלריה
yk14093364
yk14093364
מכתש ועלי: "הכול קורה אצלי במכתש ובעלי - תערובות התבלינים, הסחוג, התבילה, ממרחי הפסטו ורוטב הגרמולטה שאני מכינה" | צילום: ריאן פרויס
12 צפייה בגלריה
yk14093361
yk14093361
בהרט: "זהו תבלין הבית שלי שמאוד מזוהה איתי ואני משתמשת בו כמעט לכל תבשיל. יש לי אפילו גרסה מעודנת לסלטים. הבהרט נותן לתבשילים טעמים מדהימים. צריך לדעת להשתמש נכון בבהרט ובמינון מדויק" | צילום: ריאן פר

רותי ברודו וגיא פולק: בנויים לאירוח

לפני 15 שנה, מסעדנית-העל ואושיית הטלוויזיה רותי ברודו ("משחקי השף", "המטבח המנצח") והשף גיא פולק, שותפה לחיים ולעסקים, רכשו בית פרטי ליד שוק הכרמל בתל-אביב. "הבניין הזה היה פעם ישיבה ואחר כך מפעל בגדים", משחזרת ברודו, ששיפצה אותו בהתאם לטעמה המשובח. "הבית בשבילי הוא מקום מפלט. כל מה שאני רוצה במהלך היום, זה להגיע אליו. ולכן חשוב לי שהוא יהיה מקום יפה, מסודר, נעים ונקי".
"אנחנו נוהגים לארח בבית את צוותי המסעדות והמעדניות שלנו מקבוצת R2M", אומר פולק, "ואז רותי והעובדים שלנו מעלים תמונות לאינסטגרם מהאירועים האלה - ובגללן אנחנו מקבלים הרבה תגובות, שתוהות: 'מתי יהיה תורנו להתארח?' הארוחות של סן פלגרינו הן הזדמנות לפתוח את הבית, דווקא לאנשים שאנחנו לא מכירים".
12 צפייה בגלריה
yk14097172
yk14097172
(צילום: דנה קופל)
בתפריט הארוחה המיוחדת שלטו השפעות צרפתיות ושימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים. "המטבח הצרפתי הוא בדרך כלל הבסיס שלי, ובשנים האחרונות הוא מקבל מעט רספקט לטעמי". וברודו מוסיפה: "עכשיו הוא חוזר".
ופולק מגלה לנו סוד קטן. "לארוחות החג המשפחתיות אנחנו לא מבשלים. אנחנו קונים ממעדניות ה'דליקטסן' שלנו: כבד קצוץ, גפילטע פיש, רגל קרושה, מרק עוף עם קרפלך".
ברודו: "ככה אנחנו בודקים מה מכרנו ללקוחות ואם הדברים טעימים. אין לנו גם זמן לבשל, בגלל שלפני החג אנחנו עסוקים בלבשל, בלארוז ובלהתעסק בחג של הלקוחות שלנו".
אמא שלך לא מבשלת?
"כבר לא. אבל היא חייבת להעביר ביקורת. אחת הסיבות שפתחנו את ה'דליקטסן' היא שאמא הפסיקה לבשל".
מה תאחלו לנו לשנה החדשה?
ברודו: "שנשנה הכול ונתחיל הכול מחדש, בלי חוקים מיותרים ועם חטופים וחטופות בחזרה בבית".
פולק: "שנחזור לחיות חיים רגילים וטובים".
12 צפייה בגלריה
yk14097175
yk14097175
חתולים סרוגים: "חתולים שאני סורגת – הם מכוערים במיוחד. אלה חתולים לא חיים שלא עושים ריח, אז אני אוהבת אותם", מתלוצצת ברודו. "כשאנחנו באים הביתה, אנחנו עושים הדברים שהכי לא קשורים לעבודה. סריגה ורקמה מ
12 צפייה בגלריה
yk14097185
yk14097185
מכתש ועלי: "לפני עשר שנים, הסתובבתי בפרובנס בחיפוש אחר פריטים של יצרן מאוד ספציפי ומצאתי את המכתש הענק הזה, שנוצר מאבנים מקומיות", מספר פולק. "אני משתמש בו ביומיום. אוהב את האפקט הטוב שהוא עושה באוכל.
12 צפייה בגלריה
yk14097176
yk14097176
כלים מרהיבים: "יש לנו אוסף מאוד גדול שרותי אספה במשך השנים. בחרנו בצלחות, בגלל שחשוב לנו על מה האוכל מוגש", מעיד פולק. וברודו מוסיפה: "אין לנו כמעט כלים משפחתיים נוסטלגיים. אנחנו נוסטלגיים רק באוכל" |

מושיקו גמליאלי: להוריד את המחסומים

הארוחה החותמת את הפרויקט היא של השף הירושלמי המוערך מושיקו גמליאלי ("מונא"), שכבש את הסצנה התל-אביבית ("בר 51", "רדלר") והופיע בסדרה "הטבח". בדירה שגמליאלי חולק עם זוגתו המשפטנית טסה פדואה, באחת השדרות היפות במרכז תל-אביב. עבור גמליאלי מדובר בצעד מפתיע. "הבית שלי מקנה לי ביטחון, שקט, הגנה ורוגע. אני ממש הפוך בבית שלי מאשר מחוצה לו, אז החיים תזזיתיים ומהירים. אני אף פעם לא מכניס אנשים הביתה. ממש לא מארח".
12 צפייה בגלריה
yk14089968
yk14089968
צילום: שוקה כהן
ולמה הפעם שינית את דעתך?
"במסעדות שלי קשה לייצר אינטימיות ופשטות ואני תמיד עומד למבחן. אבל כשאתה מכניס מישהו לבית שלך, הוא נוהג בך סוג של כבוד. זה יכול להיות ערב שיהיו בו פחות מחסומים ויותר כיף. אני מניח שהארוחה הזאת תוציא ממני משהו יותר רגוע. זוהי גם הזדמנות לעשות משהו יותר אישי, שלא מוכתב לתפריט. בגדול, החיים והאוכל שלי תמיד גם עירוניים-בוהמיינים וגם כפריים. ולכן אשלב בין גריל פחמים ועשבים עדינים, למשל דג במנגל עם רוטב חמאה לבנה. תהיה פתיחת שולחן של בית, ברמה יותר גבוהה".
לגמליאלי יש יחסים מורכבים עם המושג "בית". "בגלל ששיחקתי בצעירותי טניס מקצועי, בצהריים אכלתי אצל הסבתות שלי. ואז, בגיל 15 עברתי לפנימייה ובקושי היה לי זמן בית. ומאז אני לרוב מסתובב בחוץ. מבית הוריי הבאתי חריצות - שניהם אנשי עבודה שבנו קריירה ושברו תקרות זכוכית בלי להתבכיין ולהתנצל. אני מביא מהבית שבו גדלתי ערכים יותר מאשר אוכל".
מה אתה מאחל לנו לשנה החדשה?
"שקט, שלום בינינו לבין עצמנו ובינינו לבין אויבנו ושיחזרו החטופים והחטופות".
הסעודות בבית גמליאלי יתקיימו ב-29 באוקטובר (ב-18:30 וב-21:00).
12 צפייה בגלריה
yk14092949
yk14092949
כיסאות תוצרת דניש: "כשפתחתי את בר 51 אספתי למסעדה רהיטים מדנמרק מהסיקסטיז - רכשתי אותם מכל מיני אנשים שמביאים וינטג' לארץ. הם בעיניי הדבר הכי יפה שיש. בסוף הבנתי שבמסעדה הכיסאות נהרסים ונשברים, אז החל
12 צפייה בגלריה
yk14092946
yk14092946
סיר ברזל יצוק: "זה הסיר הכי כבד בעולם והוא משקף את האוכל שלי: פשוט, נכון ובלי יהירות. אני לא זוכר מתי קניתי אותו, אבל הוא היה יקר בטירוף. כבר אז הבנתי שחשוב לקנות משהו יקר ואיכותי ושלא צריך הרבה, אלא
12 צפייה בגלריה
yk14092936
yk14092936
ואזה: "היא הייתה שייכת לסבתי הכורדייה, שהייתה שמה בה ורדים נמוכים ופירות. תמיד נמשכתי ליופי של הוואזה, וכשסבתא נפטרה לקחתי אותה. מדובר בפריט תוצרת 'לפיד' - חברת הקרמיקה הישראלית, והוא מייצג את היופי ו

החגיגה של סן פלגרינו

לא בכל יום שפים מהוללים ושפיות מפורסמות מאפשרים ללקוחות שלהם להיכנס לתוך הבית הפרטי שלהם. אנשי מותג המים סן פלגרינו, שחוגג 125 שנה להיווסדו, הצליחו לשכנע את השפים והשפיות המובילים לתת לנו להציץ למשכנם ולערוך ארוחות בביתם. ב-29 באוקטובר יתקיימו עוד שתי אורחות במיזם - בביתו של השף מושיקו גמליאל. מחיר הארוחה: 1,200 שקל לזוג. פרטים והרשמה באתר לאן.