בניגוד לתוכניות ריאליטי אחרות, "המירוץ למיליון" סיימה את העונה בתור הנימוק הכי משכנע בסוגיית הבידור בזמן מלחמה. דווקא משום שהתוכנית צולמה לפני 7 באוקטובר ואין ממש אופציה לעדכן אותה בהתאם להלך הרוח הכללי, היא הצליחה לספק אסקפיזם אמיתי, נטול הקשרים אקטואליים מאולצים (כמו "ריקוד למען החטופים" וכד'). אמנם, המעבר בין חדשות איומות למתקפת ה"אקסקיוז מי" המשעשעת היה הרבה יותר חד מאשר חלק, ובערבים מסוימים הוא גם היה מעיק ופוצע. מנגד, לזכותו של המוצר אפשר לומר שהוא לפחות לא התיימר להיות משהו אחר מלבד הסחת דעת טהורה: זה היה היעד ולשם התוכנית הגיעה.
בהקשר הזה, לא ניתן לדלג מעל אחת הסיבות שבגללן בקשת רצו מלכתחילה את הפורמט, שעד לפני כמה שנים שודר ברשת (שם ידע ימים יפים מאוד עד שנגרס ונחרב כמיטב המסורת): "המירוץ למיליון" מייצגת בצורה השלמה ביותר את אסטרטגיית הצפייה המשפחתית, בהיותה רווית התרחשויות ואדרנלין אך כמעט נטולת היבטים מתריסים או בוטים, כפי שניתן למצוא בנקל ב"האח הגדול" ו"הישרדות". בהתאם, "המירוץ למיליון" נהנית מקהל רב בגילי נוער ומטה. לשם שינוי, ספק אם יש להורים בעיה עם זה.
האופי הנוח של "המירוץ למיליון", שגם גובַּה בליהוקים טובים, הנחיה מלאת חן ממזרי של יהודה לוי ועבודת סטורי-טלינג מהוקצעת, הפך אותה למרחב טלוויזיוני בטוח בתקופה שבה המסך הוא אזהרת טריגר בלתי נגמרת. מרגע שממילא הוחלט בקשת שיש מקום לשדר תכנים קלילים, על כל המשמעויות התודעתיות והחברתיות שנגזרות מכך, עדיף שהתוכן יהיה לא רע לסוגו ויספק באופן סביר את הצורך להתנתק, שאין טעם להתכחש לקיומו. במילים אחרות: כל עוד בקשת הכריעו בעד מציאות קוסמית שבה המלחמה נפסקת בין סוף המהדורה לחדשות הלילה, "המירוץ למיליון" היא פעולת ההדחקה הכי פחות צורמת.
לכן, אגב, יהיה מעניין לראות כיצד התוכנית תיראה לאחר שתשקלל לתוכה את אירועי השנה האחרונה. מהפיתוי לאתר כמה שיותר זוגות עם סיפור מלחמה עוצמתי ועד התמודדות עם הדימוי המזעזע של ישראל במדינות רבות, העונה הבאה של "המירוץ למיליון" תתקשה לשחזר את הבועתיות של העונה היוצאת.
כמובן שטמון בכך גם פוטנציאל חיובי ולא רק חרדה מפני משימות "הסברה" מביכות בחסות משרד שקר-כלשהו (הכנסת כבר שפכה שם כסף ב-2019, כך שהתקדים קיים), אבל עדיין ייתכן שזאת תהיה תוכנית שונה. נותר רק לייחל שעצם השידור לא יהיה בכפוף לשאלה כמה טילים נורו ולאן וכמה אזרחים או חיילים נהרגו, ו"המירוץ למיליון" תחזור למקומה כסממן של יום חולין ולא חישוב מסובך בכלכלת האֶבל של קשת.
בקטנה
במהדורה של כאן שודרה כתבה שכותרתה "בראש של חמינאי", ברשת הלכו על "בראש של נסראללה" ואילו בחדשות קשת הסתפקו ב"תעלומת נסראללה". כל זה מגיע אחרי ההצלחה המסחררת בשנה האחרונה עם פרויקטים שהתיימרו לחדור ל"ראש של סינוואר" ולא חזרו משם עד היום. לא ברור כמה קונים וקונות נותרו לסחורה הזאת, שאין בה באמת ערך מוסף, מידע חדש או ניתוח שלא נשמע 200 פעם ביום: זה כמובן לא יפריע למהדורות להמשיך לדפוק את הראש בקיר.