המצרכים (לתבנית בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק):
350 גרם קמח (½2 כוסות) / 2 כפיות אבקת אפייה / 1 כפית גדושה סודה לשתייה / 1 כוס סוכר / קורט קינמון / 4 ביצים גדולות / 350 גרם דבש / 150 מ"ל שמן קנולה (⅔ כוס) / 200 מ"ל בירה שחורה (¾ כוס) / 2 תפוחי גרנד סמית גדולים, קלופים ומגוררים, סחוטים היטב.
1 צפייה בגלריה
yk14096442
yk14096442
(לא סתם עוגת דבש | צילום: דרור קאליש)
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר / תאנים או פירות טריים אחרים לבחירתכם.
אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל החומרים היבשים, ומערבבים. בקערה שנייה שמים את שאר החומרים, פרט לתפוחים, ומערבבים.
מאחדים את תכולת שתי הקערות, מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45-40 דקות.
מקררים את העוגה. אם רוצים, בוזקים עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
אפשר להמיר את הבירה השחורה שבמתכון ב-¾ כוס קפה מוכן.
להגשה מיוחדת: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומורחים אותו על נייר אפייה. ממתינים שיתייבש וחותכים ממנו עיגול או מלבן בגודל העוגה. מעבירים למקפיא לעשר דקות. משחררים את השוקולד מנייר האפייה ומדביקים אותו בזהירות על העוגה באמצעות מעט קרם או שוקולד מומס. סמוך להגשה מקשטים בפירות טריים. העוגה נשמרת עד שבוע, בלי הקישוט, בטמפרטורת החדר, מכוסה היטב.
(עוד מתכונים לחג - בערוץ האוכל של ynet)