אוכל: במסעדת יהודית המוכרת גם בתור השיפודייה של יהודית, הנמצאת בפאתי שוק מחנה יהודה, מכינים קבב מצוין ומנת קאדה (הסבר בהמשך). המקום נוסד אי שם בשנת 1986, ובמונחים של אורך חיים בעולם המסעדנות המקומית הרי שמדובר במוסד של ממש. יהודית יחזקאל היא בעלת הבית והרוח החיה במקום הקרוי על שמה, ולצידה מנהל את המקום הבן שלה מור.
את תערובת הקבב דואגת יהודית לטחון במקום, לאחר בחירת הנתחים המתאימים, והיא זו שדואגת לתיבול וליצירת קציצות הקבב המעוגלות והשטוחות במו ידיה.
3 צפייה בגלריה
yk14097237
yk14097237
(צילום: יחסי ציבור)
למעשה, יהודית אחראית על התהליך מאל”ף עד ת”ו, והיא זו שגם בדרך כלל תצלה את הקבב, מה שהופך אותה לאישה היחידה שעומדת מעל הגריל במרחב השיפודיות הגברי של האזור.
קציצות הקבב מגיעות אל השולחן יחד עם סלטים טריים וטעימים שמכינים כאן במקום, ואשתנור (לאפה בז'רגון הירושלמי) שנאפה בטאבון של המסעדה, ושניתן להציץ לתהליך הכנתו המרשים.
3 צפייה בגלריה
yk14097238
yk14097238
צילום: יחסי ציבור
לצד הקבב תוכלו להזמין גם תוספות שונות כמו אורז, מג'דרה, צ'יפס, או פרחי כרובית מטוגנים, ובתפריט יש גם מעורב ירושלמי, שיפודי פרגית, נקניקיות מרגז ובשרים נוספים.
מנה נוספת שמכינים כאן בוורסיה מיוחדת היא הקאדה בשר – ששווה לנסות אם כבר הגעתם. קאדה הוא סוג של כיסון בצק שמרים שטוח מהמטבח הכורדי שמכינים במחבת, ושהמילוי המסורתי שבו הוא על בסיס גבינות. כאן מכינים אותו במילוי בשר וזה מוצלח ומומלץ. את הקאדה, כמו גם את הקבב, ניתן להזמין גם דרך דלפק החלון שפונה לרחוב, שנפתח כצורך במהלך הקורונה, ונותר כמענה נוח למי שבוחר לאכול בעמידה או לאלו שאין להם את הזמן לשבת במסעדה.
3 צפייה בגלריה
yk14097283
yk14097283
צילום: דוד קישקה
רחוב: על שוק מחנה יהודה אין הרבה צורך להרחיב ותמיד כיף ליהנות מהעושר ומהמגוון שהוא מציע. בתקופה הזאת של החגים תמצאו פה רימונים, תמר מסוג ברהי, חבושים, כרישה, לוביה וקרעה (קישוא בקבוק או דלעת לבנה) – כולם עונתיים וחלק מהברכות של ראש השנה.
לחובבי התבלינים אני ממליץ להגיע לתבליני מזרחי ברחוב השקד 9, וליהנות מסומק מצוין שבני המשפחה מלקטים בעצמם בהרי יהודה וטוחנים במקום. במעלה השוק, ברחבה של כיכר ולרו, תמצאו מיד בצאת כיפור גם את שוק ארבעת המינים המסורתי, ששווה להגיע אליו רק כדי להתרשם מהאוירה.
המלצה נוספת נמצאת ברחוב אגריפס 88 – מזקקה אורבנית יוצאת דופן בשם Thinkers המציעה סיורים מודרכים וטעימות. מדובר במיזם פורץ דרך העושה שימוש בטכנולוגיה חדשנית ומייצר מים מהאוויר, שיהוו המרכיב החיוני לתזקיקים. מייצרים כאן וודקה, ג'ין ובורבון ירושלמיים בבקבוקים מעוצבים שאף זיכו את המזקקה בפרסים בינלאומיים, הן עבור העיצוב והן עבור הטעם.
ברחוב יפו 155 תמצאו את ''ביתא'' – בית לאמנות ומרכז אמנות עירוני שמקדם תערוכות ויוזמות אמנותיות, ומקדם את הקשר בין אמנות, חברה ועיר. יש במרכז קורסים פעילים לעיצוב, איור, תפירה או תולדות האמנות, לצד אירוח של תערוכות אמנות עכשווית ואירועים שונים. המרכז ממוקם בתוך מבנה היסטורי מרהיב, בשם בתי סיידוף, שנבנה ב-1911 בידי יצחק סיידוף שהגיע אל העיר מבוכרה. המבנה שימש בעבר בעלי מלאכה רבים והיו בו חנויות לצד בתי המגורים של בעלי המלאכה והסוחרים, וגם שני בורות מים בחצר פנימית משותפת גדולה ובית כנסת. המבנה המרכזי עבר תהליך שימור ושיפוץ קפדני ומחמיר, הניכר גם בשחזור פרטי הברזל, החלונות, הדלתות וכל היתר.
יהודית. הערמונים 5, ירושלים, טלפון: 02-6254036