מחיר הדלק ירד הלילה בחצות (בין שני לשלישי) ב-13 אגורות, ויעמוד על 7.16 שקל לליטר אוקטן 95 בשירות עצמי (כולל מע"מ). מדובר בירידה שלישית ברציפות מאז חודש אוגוסט. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 24 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי באילת (ללא מע"מ) לא יעלה על 6.12 שקל לליטר, ירידה של 11 אגורות מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 20 אגורות (ללא מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.
הנוסחה לקביעת מחיר הדלק החודשי מתבססת, בין השאר, על שער הדולר ומחירי הנפט באגן הים התיכון. ההשפעה העיקרית על המחיר הייתה הירידה במחירי הנפט, וכמו כן שער הדולר שעבר לא מעט תנודות בימים האחרונים בעקבות ההסלמה בצפון.
במאי השנה הגיע המחיר לשיא של שנתיים כשהתקרב לשמונה שקלים. למעשה, מחודש יוני האחרון החלה מגמת ירידה במחיר הדלק, אז הוא עוד עמד על מחיר גבוה מאוד של 7.90 שקל. ביוני המחיר צנח ל-7.52 שקל, ביולי עלה מעט ל-7.56 שקל, אבל באוגוסט שוב ירד ל-7.48 שקל - ובספטמבר הדלק הוזל משמעותית ועמד על 7.29 שקל.
מחיר השיא בכל הזמנים לליטר אוקטן 95 עומד על 8.25 שקל, שנרשם בחודש ספטמבר של שנת 2012. אז, לפני 12 שנה, הגה ראש הממשלה בנימין נתניהו לראשונה את הרעיון להפחית את המס על הדלק כדי להוזילו בתחנות, וזאת בצל התגברות הכעס בקרב הציבור כשנה לאחר המחאה הגדולה בדרישה ל"צדק חברתי" ברחובות בקיץ שנת 2011.
אחר כך ההנחה במס על הדלק בוטלה, אך חודשה על ידי שר האוצר אביגדור ליברמן בקיץ 2022 - אז מחיר ליטר דלק בתחנות חצה שוב את השמונה שקלים והגיע ל-8.08 שקלים, מה שגרם לממשלה להתערב במחיר ולהוזיל את המס. ה"סבסוד" של מס הדלק בוטל בתחילת שנת 2024 ע"י שר האוצר הנוכחי בצלאל סמוטריץ', בין היתר בשל הגירעון הגדל בעקבות המלחמה.