המצרכים:
8 שוקי עוף / פלפל שחור גרוס / מלח / 4 בצלים לבנים, פרוסים דק / חצי כוס רכז רימונים / 2 כפות סילאן / 4 כפות שמן זית.
1 צפייה בגלריה
yk14097965
yk14097965
(עוף עם רימונים. לא לשכוח את הגרעינים | צילום: אנטולי מיכאלו)
להגשה:
1 כוס גרעיני רימון / חופן עלי נענע, קצוצים דק.
אופן ההכנה:
מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור גרוס וצורבים על מחבת רחבה משומנת בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים את העוף, ובאותה מחבת מטגנים את הבצל על להבה בינונית עד להשחמה.
מערבבים בקערה את כל יתר המרכיבים, מלבד הרימון. מוסיפים לרוטב את שוקי העוף הצרובים ואת הבצל המטוגן ומערבבים.
מעבירים את שוקי העוף לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף וצולים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
מעבירים את העוף לכלי הגשה, מפזרים מעל את גרעיני הרימון ואת הנענע ומגישים
(עוד מתכונים לראש השנה - בערוץ האוכל של ynet)