כשמעיין הפוטה מנהריה הולכת לישון, היא מכוונת את השעון המעורר ל-4:45 בבוקר, ולא משום שמקום העבודה שלה מרוחק: הפוטה נדבקה בשיגעון של קופסאות האוכל, ומדי בוקר היא מכינה לשלושת ילדיה קופסאות מושקעות עם אוכל מעוצב לתפארת. זה לוקח לה שעתיים. "אני מכורה לזה באופן קצת פסיכי", היא אומרת. "חשוב לי שהילדים יאכלו כמו שצריך, והעין אוכלת ראשונה. ברגע שאנחנו רואים אוכל יפה, יש לנו יותר חשק לאכול".
מה את שמה בקופסאות?
"אני מנסה לאזן אבל מגניבה גם מתוקים. אני גם מכניסה פתקיות עם ברכת 'בוקר טוב' או חידה ומוסיפה מדבקות חיזוק כמו 'אמא אוהבת אותך'".
מה בעלך חושב על זה?
"הוא חושב שאני משוגעת, אבל זורם איתי".
כמה כסף את מוציאה על זה?
"עדיף שאני לא אגיד, כדי שבעלי לא יידע".
טירוף קופסאות האוכל חי ונושם בישראל כבר כמה שנים. בחנויות יש עשרות אביזרים שמיועדים לעיצוב המזון, וברשתות יש אלפי סרטונים שמסבירים איך לגרום לתפוח ירוק להיראות מגניב. בפייסבוק יש קבוצות שמחברות בין אמהות שהחליטו שלילדים שלהן מגיע יותר מכריך עבש עם גבנ"צ. אחת מהן, הנקראת "קופסאות אוכל לילדים", מתגאה ב-37 אלף חברים, רובן נשים. הן מעלות קופסאות שהכינו, שואבות השראה זו מזו ומחליפות מתכונים. מנהלת הקבוצה היא שיראל קניזניקוב מקריית-מלאכי, אמא לשניים.
"כשהבן שלי התחיל ללכת לגן", היא מספרת, "קלטתי שהוא לא אוכל את מה שאני מכינה. הבנתי שהוא זקוק לגירויים, אז קניתי אביזרים והתחלתי לשחק איתם. פעם חתכתי לו טוסט בצורת פאזל, פעם אחרת שמתי לו ירקות על שיפוד. פתאום הקופסאות חזרו ריקות".
מה יש בקופסה?
"תמיד יש מנת חלבון, מנת לחם ושני סוגים של ירקות או ירק ופרי. לצד זה אני שמה נשנוש קטן. את האביזרים אני קונה מעלי אקספרס. הילדים מעריכים את זה. פעם הכנתי לילד פשטידה בצורת דינוזאור, והוא סיפר שכל הילדים באו להציץ לו בקופסה. הייתי בעננים".