שמים יותר מדי מלח. המשמעות של אוכל מלוח – צמא. אם אתם אמורים להחזיק 25 שעות בלי מים, הפחיתו בכמויות המלח ותהיו צמאים פחות (כנ"ל לגבי רוטב סויה או רוטב דגים). היזהרו מתערובות תבלינים, כי לרוב יש בהן כמות נכבדה של מלח, ואל תשכחו שגם חמוצים עשירים במלח.
אוכלים מטוגן או חריף. זה גורם לצרבת, ואתם לא רוצים להעביר יממה עם שריפה בגרון. אל תשכחו שצרבת מורגשת בעיקר בשכיבה, כך שאם תיכננתם לבלות את יום כיפור במיטה עם ספר – אל תגישו בארוחה המפסקת אוכל מטוגן כמו חצילים, סיגרים או שניצל. עדיף שומן מן הצומח: שימו צלוחית עם טחינה והוסיפו לסלט אגוזים ואבוקדו.
לא אוכלים חלבונים ופחמימות מורכבות. הארוחה המפסקת צריכה להשביע לאורך זמן, ולכן חשוב לאכול בה חלבונים שיגרמו תחושת שובע ארוכה. חשוב לצרף גם דגנים מלאים, קטניות ופחמימות טובות שמתפרקות לאט, כמו בטטה (הפחמימות גם יעזרו לשמור על רמת הסוכר בגוף במהלך הצום). עוד מנות שרצוי להגיש: סלט קינואה, תבשיל כוסמת ומרק עדשים. העדיפו בארוחה הזאת לאכול חלבונים רזים כמו הודו או עוף, אבל גם צלי כתף בשר (מתובל במתינות) או רוסטביף בתנור יעשו את העבודה.
מתפתים לאכול קינוח. פרוסת עוגה ואפילו משקה ממותק יכולים לגרום לירידה קיצונית ברמת הסוכר בדם, מה שיחליש ויעורר רעב. כדאי לקנח בפרי או בעוגיית תמרים.
אוכלים הרבה על מנת לפצות על הצום. בארוחה המפסקת אתם אמורים לשבוע, לא לייצר מאגרי מזון בגוף. אכילה מרובה תכביד עליכם, אז אל תגזימו. איכלו במתינות והקפידו לשתות לפחות שתי כוסות מים מלאות תוך כדי הארוחה וכמה דקות לפני תחילת הצום. התחושה שאתם צריכים לקום איתה מהשולחן היא שובע, אבל שובע נעים.