שוק לוינסקי בתל-אביב לא מפסיק להתחדש ולהפתיע. אחד המקומות החדשים והכשרים שנפתחו לאחרונה הוא "מרחביה 7". מדובר במסעדה קטנה וצנועה, המציעה אוכל ביתי (לעיתים עם טוויסט), מזין ומנחם. וזה בדיוק מה שאנו זקוקים לו בימים הטרופים בהם אנו חיים. השפית רותם לוי שעבדה במסעדות של שפים ידועים ובשנים האחרונות הנהיגה את "ביצ'יקלטה" בנחלת בנימין, הגיעה למסקנה שזה הזמן לעשות לביתה והקימה את "מרחביה 7" (הכתובת בה שוכנת המסעדה).
לוי גייסה את אחיותיה החייכניות ובני משפחה נוספים, ואלה מסייעים לה להאכיל את השכונה ואת באי ובאות השוק. בית אמא וסבתא מורגש לעיתים בתפריט ובתבלון, למשל שוויה – בשר בקר בבישול ארוך בניחוח חוואייג' וקציצות בשר ופרסה מטוגנות, פריכות ונהדרות, המוגשות עם טחינה וסחוג.
אחת ההפתעות שזימן לנו התפריט - שתי מנות המהוות פרשנות כשרה ובריאה לשפצלה - הבצקניות האהובות עשויות הפעם מקמח כוסמין אורגני מלא. מה עוד? דג הקוד מככב בחריימה ובפיש אנד צ'יפס. ואי-אפשר כמובן בלי שניצל, אותו לוי מגדירה "ביתי ומעולה". המנות העיקריות (65-78 שקל) מוגשות עם סלט טרי וטוב ותוספת לבחירה.
עוד בהיצע: סלטים וכריכים. באגף הקינוחים יש בינתיים שתי אופציות: מלבי ועוגת שמן זית ושזיפים. ממליץ בחום.
מרחביה 7, תל-אביב. 052-8392714