אספה נתונים של קטינים ללא אישור, טענה באופן שקרי שהשימוש בפלטפורמה בטוח להם ופגעה בבריאות הנפש שלהם: זו אמנם לא הפעם הראשונה שעולות האשמות נגד השפעתה של טיקטוק על בני נוער, אך כעת נראה שארצות-הברית נערכת לטיפול משמעותי יותר ברשת החברתית ובהשפעותיה על צעירים.
המדינות שתבעו את טיקטוק הן קליפורניה (באמצעות התובע הכללי רוב בונטה), ניו-יורק, אילנוי, קנטקי, לואיזיאנה, מסצ'וסטס, מסיסיפי, צפון-קרוליינה, ניו-ג'רזי, דרום-קרוליינה, ורמונט, וושינגטון ומחוז קולומביה.
2 צפייה בגלריה
yk14110490
yk14110490
(מטה טיקטוק בקליפורניה | צילום: אי־פי, Damian Dovarganes)
כבר בשנה שעברה פירסם משרד הבריאות של מדינת ניו-יורק דוח ובו נמצא ששימוש במדיה החברתית מהווה זרז עיקרי להתפרצויות של דיכאון, תעוקה (סטרס) ומחלות נפש נוספות בקרב קטינים. על פי הצעה של הרופא הכללי של ניו-יורק, השימוש בפלטפורמה צריך להיות מוגבל לפחות על ידי אזהרות כפי שיש על קופסאות סיגריות או מוצרים מסוכנים אחרים. הטענה העיקרית בתביעה היא שטיקטוק טענה כי השימוש בשירות שלה "בטוח", למרות שלא כך הדבר.
מלבד הסכנה הבריאותית בטיקטוק, העובדה שלמפלגה הקומוניסטית בסין יש שליטה מלאה על התכנים ברשת החברתית, הופכת אותה למעין "דלת אחורית" עבור בייג'ינג כדי לקצור מידע ונתונים על אזרחים במדינות המערב ולהשפיע על עמדותיהם - מה שמטריד מאוד את הממשל האמריקאי. יתרה מכך, מזה מספר שנים האפליקציה אסורה לשימוש והתקנה על טלפונים ומחשבים של עובדי מדינה אמריקאים.
2 צפייה בגלריה
yk14110489
yk14110489
רוב בונטה | צילום: אי־פי, Minh Connors
אם ניקח בחשבון את העובדה שאמריקאים רבים, בעיקר מתחת לגיל 30, צורכים את התוכן החדשותי והאקטואלי שלהם דרך טיקטוק, גם דרך חשבונות שהם לא עוקבים אחריהם ושמוצגים להם בזכות האלגוריתם הכל יכול של הפלטפורמה, הבעיה הופכת לברורה וחמורה במיוחד.
הדבר ניכר גם במלחמה: אף שהרשת טוענת שהיא אינה פוליטית, מאז 7 באוקטובר היא משמשת הרשת החברתית הפופולרית להפצת פייק ניוז ותכנים אנטישמיים סביב המלחמה בישראל.