המצרכים:
200 גרם צימוקים לבנים / 200 גרם משמשים / 200 גרם שזיפים / 100 גרם אגוזי מלך / 50 גרם שקדים קלופים / 3 כוסות סוכר / 3 כפות שמן / מים / אורז בסמטי.
אופן ההכנה:
1. חולטים את הצימוקים, את המשמשים ואת השזיפים בקעריות נפרדות.
2. מכינים את החליטה – שמים בקערה 150 גרם צימוקים ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. משאירים כך כעשר דקות. חוזרים על הפעולה עם המשמשים והשזיפים (מפרידים בין הפירות כדי שהטעמים והצבעים לא יתערבבו לפני הבישול).
3. שמים בסיר שתי כוסות סוכר עם חצי כוס מים על להבה בינונית ומערבבים. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את המשמשים ואת הצימוקים ומערבבים עד שמסמיך.
4. בסיר נוסף שמים כוס סוכר עם רבע כוס מים ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את השזיפים ומערבבים עד להסמכת התערובת.
5. יוצקים שלוש כפות שמן למחבת. מוסיפים את אגוזי המלך ואת השקדים ומטגנים קלות (לקלייה בתנור: מניחים בתבנית את אגוזי המלך ואת השקדים וקולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כעשר דקות). מסדרים את התערובת על האורז ומגישים.