צמד דגמי 14T שמציעה שיאומי לשוק הישראלי הם עוד ניסיון מעניין לאתגר את סמסונג, הפעם בבטן הרכה שלה – מכשירי הפרימיום. שניהם מציעים מכשירי כמעט-פרימיום המדגדגים בביצועיהם את סדרת הגלקסי של היריבה, רק במחיר יותר משתלם. ה-14T פרו הוא המשובח בין השניים, בעיקר בזכות המעבד החזק ויכולות הצילום שלו. מצד שני, אל תצפו לאפקט "וואו": אין בו שום דבר ייחודי, מפתיע או מרגש.
העיצוב משעמם: המכשיר גדול (6.67 אינץ', ביחס רוחב-גובה 20:9) וכבד יחסית (209 גרם), עם מסגרות עבות למדי ושטוחות, בהתאם לטרנד העכשווי. בגבו ארבע עדשות המזדקרות ממשטח רבוע בולט, שאחת מהן היא הפלאש. מסך ה-AMOLED מרהיב, ברזולוציית 2712 על 1220, עם קצב רענון משתנה שטרם נראה בשוק – עד 144 הרץ, המאפשר גלילה חלקה מאי פעם, ועם בהירות תמונה מעולה, שמגיעה בשיא ל-4,000 ניט.
1 צפייה בגלריה
yk14116093
yk14116093
(צילום: יח"צ)
ביצועי ערכת השבבים החזקה מבית מדיה-טק – "דיימנסיטי 9300 פלוס", המקבילה ל"סנפדראגון" האחרון מבית קוואלקום וכוללת שבב AI (NPU) – מפתיעים לטובה: מעבר מהיר וחלק בין עשרות אפליקציות פתוחות ומשחקי תלת-ממד אינטנסיביים בלי התחממות. לנפח ה-RAM הנדיב, 12 גיגה-בייט, תרומה נכבדת לקלילות הזו.
הצילומים, לטעמנו, באמת עומדים בתחרות עם ביצועי האייפון והגלקסי האחרונים. העדשות – ראשית וטלפוטו בנות 50 מגה-פיקסל, ואולטרה-רחבה בת 12 מגה-פיקסל – תוכננו בשיתוף "לייקה" הגרמנית, עם דגש מיוחד על צילומי לילה. סדרת התמונות שביצענו במכשיר, גם בחשיכה כמעט מוחלטת, עם ובלי מצב הלילה, מעולה. מדליק במיוחד מצב "סרט וידיאו" השואב השראה מתכונה דומה באייפון, ומאפשר מיקוד אוטומטי על האלמנט המרכזי במהלך כל סצנה. שיאומי היא כבר השלישית (אחרי סמסונג וגוגל) שכוללת במכשיריה את פעלולי ה-AI החדשים של גוגל לאנדרואיד, כולל "ג'מיני", סייעת הבינה המלאכותית החדשה, שניתן לשוחח עימה (באנגלית) קולית או בכתב. ב-T14 פרו תמצאו גם את "הקף כדי לחפש" ("מקיפים ומחפשים" בלשון שיאומי) השימושית, את "מתרגם AI", שמתרגם על המסך שיחות טלפון ושיחות פנים אל פנים (לא בעברית); "כתוביות AI" שמוסיף כתוביות לווידיאו חי וחשוב במיוחד לכבדי שמיעה (לא בעברית); "הרחבת תמונות AI" להגדלה ושינוי קומפוזיציה; וגם "מחק AI פרו" להסרת אלמנטים מתמונה. ועוד כמה אופציות שימושיות פחות.
כיאה לסמארטפון המתיימר להיחשב פרימיום, ובשונה מרוב מכשירי הביניים – T14 פרו עמיד גם לאבק ומים בתקן IP68. רמקולי הסטריאו חזקים מאוד, אם כי איכות הצלילים פחות. הסוללה הגדולה – 5,000 מיליאמפר-שעה – מצוינת. ה-T14 פרו תומך גם בטעינה סופר-מהירה של 120 ואט (המטען המהיר מצורף לערכה), שמאפשרת סוללה מלאה בתוך 19 דקות בלבד, ולראשונה גם בטעינה אלחוטית מהירה של 50 ואט. המכשיר תומך גם בתקן האלחוטי החדש WiFi 7; בבדיקה מול הנתב החדש של בזק הגענו למהירות הורדה של 1,700 מגה-ביט לשנייה.
בסך הכל, למי שמתמקד יותר בביצועים ופחות בעיצוב – מדובר בעסקת חבילה משתלמת.
המחיר: 3,100 שקל (לנפח 512 גיגה).
הטוב: מסך מעולה, צילומים מצוינים, ביצועים חלקים, חיי סוללה ארוכים, טעינה מהירה (גם אלחוטית), תכונות AI שימושיות בחלקן.
הרע: כבד, עיצוב משעמם, אפליקציות מיותרות שמותקנות במכשיר מראש.