מרגע חיסולו של סינוואר, השאלה הגורלית היא מי יתפוס את ההנהגה על עזה ועל הארגון. בראש הרשימה לתפוס את ההנהגה על עזה ועל הזרוע הצבאית של חמאס עומד לא אחר מאשר אחיו של יחיא סינוואר – מוחמד.
מאז חיסולם של בכירי הזרוע הצבאית – בהם מוחמד דף ומרואן עיסא, סינוואר האח שהיה מח"ט חאן-יונס הפך הלכה למעשה למספר שתיים בצמרת ארגון הטרור בעזה. הוא התקדם באמצעות תמיכה עיוורת מצד אחיו ואין כל ספק שהייחוס המשפחתי מעניק לו קרדיט רב על פני אחרים. אחרי החיסול הגורלי אתמול, דווח אף שמוחמד סינוואר שומר על אשתו וילדיו של אחיו ושהוא עתיד לשמש כראש הזרוע הצבאית של ארגון הטרור. מוחמד סינוואר, בן 49 היה מראשוני המצטרפים לחמאס ולקח חלק בפעילות טרור במסגרת האינתיפאדה הראשונה. בתור מח"ט חאן-יונס היה לו תפקיד מרכזי בחטיפת גלעד שליט, במו"מ לשחרור אחיו ובתכנון מתקפת 7 באוקטובר.
בישראל ניסו להתנקש בחייו של סינוואר האח שוב ושוב לאורך השנים. ב–2012, במבצע עמוד ענן, הופצץ ביתו – וכך גם בשנת 2014, במבצע צוק איתן, אבל הוא לא היה שם. התחרות על הנהגת הלשכה המדינית גדולה יותר. השמות המובילים הם: חאלד משעל, שכבר כיהן בתפקיד עד 2017 ומשמש כיום כמנהיג חמאס בחו"ל. חליל אל-חיה, סגנו של יחיא סינוואר, שיצא מרצועת עזה לפני 7 באוקטובר uמוסא אבו מרזוק, ששימש סגנו של הנייה כראש הלשכה המדינית ונחשב לאחד הבכירים בארגון.