'הילדים משכונת חיים'' המיתולוגית חוזרת לחיים בהפקה מיוחדת של כאן חינוכית. בנייני הרכבת נותרו אותו דבר, ואפילו במכולת אפשר לקנות בהקפה, אבל בכל זאת נכנסו כמה עדכונים מאז שנות ה-70. וזה אולי האתגר הכי גדול כאן. 'הילדים משכונת חיים' המקורית הייתה סדרה שנועדה ללמד עברית והשתלבה בתוכנית הלימודים, אבל פעולתה המרכזית הייתה בכלל סוציולוגית: לראשונה על המסך באו לידי ביטוי חייהם של הילדים ממשפחות העולים המזרחים. השכונה הייתה ביטוי נדיר ומשקף של החיים בשכונות ושל הפסיפס הישראלי על שלל אתגריו, ולכן היא גם הפכה לקאנון.
מאז זרמו הרבה מים בשיח הזהויות, הוא הספיק לתפוס תאוצה וגם להתהפך על הראש, ובעיות נוספות נכנסו לתוך הקלחת הישראלית. ישראל הראשונה והשנייה פשטו ולבשו אין-ספור צורות, והדרך לעסוק בנושאים הללו דורשת פיצוח מיוחד. גם לכאורה אי-אפשר שלא לקחת בחשבון את המלחמה, שהפכה לנקודת ציון ששינתה באופן דרמטי את החיים כאן. אבל למרות שהסדרה צולמה בקיץ, בין אזעקות להפגנות, אין לכל זה ביטוי בפסטורליה השכונתית והילדים לא ייפגשו במקלט בפיג'מה.
יוסי אלפי, מהיוצרים של 'הילדים משכונת חיים' המקורית, יופיע כשחקן בזו המחודשת, ואולי יצליח להחזיק משהו מהקסם של אותם ימים. אבל נוסטלגיה זה לא מספיק. השאלה הגדולה היא האם 'הילדים משכונת חיים' של 2024 תצליח להציג את אתגריה של החברה בישראל באופן מרענן ולא סטריאוטיפי.