מצרכים עבור שישה סועדים:
1 חבילת פסטה (ספגטי, לינגוויני, או פטוצ'יני) / 30 גרם חמאה / 4 כפות שמן זית / 3 יחידות עלי מרווה טרייה, קצוצים / 5 שיני שום פרוסות / 2 כוסות של פטריות מכל סוג שאוהבים, פרוסות דק / 1 כפית מלח / 1 כפית פלפל שחור / 3/4 כוס יין לבן / 1 כף קליפת לימון מגוררת / מיץ מלימון סחוט אחד/ 150 גרם גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת.
1 צפייה בגלריה
yk14122591
yk14122591
(הפסטה למשפחה. 20 דקות הכנה | צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, לא שוטפים במים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
2. בסיר רחב ושטוח שמים את החמאה, את שמן הזית, את עלי המרווה ואת שיני השום. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפטריות הפרוסות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב.
3. מוסיפים את היין הלבן, את קליפת הלימון ואת מיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
4. מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את הפסטה לסיר, מערבבים ומוסיפים כשליש מהגבינה המגוררת. מערבבים שוב.
5. מגישים חם עם גבינה מגוררת מעל