ככל שיותר ויותר ישראלים וישראליות פוקדים את תאילנד, כך מתרבות המסעדות שמציעות את מטעמי ממלכתו של מלך סיאם. מביניהן אני מחבב במיוחד את "אונאומה", ברחוב קרליבך בתל-אביב. אותנטית, לא מתיימרת ולא מיוחצנת, ובעיקר טעימה מאוד. אפילו מנות שהפכו כבר לשגרה אצלנו, כמו סום טאם (סלט פפאיה) ופאד קרפאו (זאת עם האורז וביצת עין), מוגשות כאן באיכות אחרת.
המסעדה נפתחה על ידי אונאומה, שהגיעה לארץ מתאילנד, ובעלה הישראלי רובי חן, ב-2020, בפאתי שוק הכרמל. אחרי תקופה עברה המסעדה למקומה הנוכחי ולאחרונה המקום עבר שיפוץ וגם התפריט טולטל ונוספו מנות חדשות. אגף הפותחות מעולה – אני אוהב את סלט המנגו, לביבות השרימפס, כנפי העוף הפריכות ואטריות שעועית עם שרימפס. בעיקריות כדאי ללגום את מרק הטום יאם, ולהתענג על מנות הקארי, אטריות האורז ומאכלים שמוגשים עם אורז. את הארוחה כדאי ללוות בקוקטיילים ובבירות תאילנדיות. מבחינתי, "אונאומה" ניצבת במקום מכובד בצמרת המסעדות התאילנדיות בארץ. טווח המחירים נע בין 43 שקל ל-82 שקל. המקום פתוח גם בצהריים ואפשר להזמין בשליחויות.
אונאומה, קרליבך 15, תל-אביב. 03-6981155