בגלל סככה בכניסה להר הבית: השר לביטחון לאומי החליט לשלול מהקרן למורשת הכותל את האפשרות לחלק היתרי חניה ליד הכותל – ולהעביר את הסמכות הזו למשטרה. התוצאה: נכים וחולים לא יכלו לחנות ליד האתר הקדוש.
בהודעת לשכת השר לביטחון לאומי נכתב, כי לאחר דיון שערך השר לביטחון לאומי, עם מפכ"ל המשטרה ומפקד מחוז ירושלים ושיח עם הקרן למורשת הכותל הוחלט לאפשר את פתיחת החניות בכותל בסיכום כי אישורי הכניסה יינתנו באופן סדור ושוויוני. "השר בן גביר יעמוד על כך שכלל הרבנים מכל העדות והמגזרים ייקבלו יחס הוגן ולא תהיה אפליה", נכתב בהודעה.
המתח בין הצדדים החל בעקבות סככה שהקימו עולי הר הבית בכניסה אליו, שנועדה לאפשר המתנה נוחה בצל. עולי ההר מספרים כי עובדי הקרן למורשת הכותל המערבי, המתנגדת עקרונית לעליית יהודים להר הבית, פירקו את הסככה במטרה להקשות עליהם. בעקבות המקרה, החליט השר לביטחון לאומי לשלול מהקרן את האפשרות לחלק היתרי חניה לחניון הקטן שליד הכותל, ולהעביר את הסמכות הזו לידי המשטרה.
מהקרן למורשת הכותל המערבי נמסר: "הקרן מצירה על החלטת משטרת ישראל לנקוט 'צעדי ענישה' נגד באי הכותל, בהם אנשים נכים ומונשמים, לאחר שהקרן פירקה מתקן לא חוקי ולא בטיחותי, שהותקן בשטח הכותל על ידי גוף המתקרא 'מינהלת הר הבית', ותכליתו מתן הצללה לעולים להר הבית. הקרן למורשת הכותל המערבי מתקשה לקבל את דבריהם של קציני משטרה הטוענים כי מדובר ב'הוראה מלמעלה' בתגובה לפירוק המבנה הלא-חוקי והלא-בטיחותי".
השר לשירותי דת, מיכאל מלכיאלי, מסר כי "לגבי סיפור פירוק ההצללה (אפילו לא סוכה) לעולי הר הבית, מלבד העובדה שדבר העלייה להר הבית נאסר על ידי גדולי ישראל זצוק"ל ובהתאם להחלטת מועצת הרבנות הראשית, במקרה הזה, הדבר הגיע כמעט לידי סכנת נפשות וגזל חלק נכבד מהכניסה לכותל, בזמן הגעת אוטובוסים רבים לכותל שפרקו מאות רבות של אנשים. בניסים לא היו נפגעים בגוף. אם לא די בכך, במקרה שהיו חס ושלום אזעקות ואנשים היו במנוסה, היו עלולים להימחץ אנשים".