זה החל בתור שמועות עקשניות, ולאחר מכן החלו סרטונים שונים לצוץ ברשתות החברתיות בהם נראו חיילים צפון-קוריאנים עוברים תהליכי רישום ואימונים בתוך בסיסים של הצבא הרוסי במזרח הרחוק. כעת זו כבר לא שמועה, ואחרי שגם ארה"ב וגם רוסיה לא הכחישו, ברור שחיילים צפון-קוריאנים פועלים באוקראינה בעבור הרוסים.
"אנו מעריכים שבין תחילה לאמצע חודש אוקטובר, צפון-קוריאה העבירה כ-3,000 חיילים למזרח רוסיה. אנו עדיין לא יודעים אם החיילים הללו ייכנסו לקרב לצד הצבא הרוסי, אך זו בהחלט אפשרות מאוד מדאיגה", טען ג'ון קירבי, דובר המועצה לביטחון לאומי בארה"ב.
1 צפייה בגלריה
yk14126276
yk14126276
(חיילים צפון קוריאנים ברוסיה | צילום: מתוך X)
בשבוע שעבר הזהיר גם הנשיא זלנסקי את מנהיגי מדינות ברית נאט"ו שחיילים צפון-קוריאנים עומדים להצטרף ללחימה נגד ארצו, וציין את המספר עשרת אלפים. שירות הביון הלאומי של דרום-קוריאה מצידו פירסם בימים האחרונים מידע ולפיו פיוניאנג כבר שיגרה לרוסיה כ-1,500 חיילים צפון-קוריאנים, בהם חיילי יחידות מיוחדות, לצורך אימונים בבסיס הצבא הרוסי.
חשוב לזכור שעד עתה הסתייעה רוסיה בתחמושת צפון-קוריאנית באופן נרחב - מיליוני פגזי ארטילריה וגם טילים בליסטיים שבהם עשתה שימוש במתקפותיה נגד אוקראינה. העובדה שמוסקבה זקוקה לסיוע בכוח אדם מצפון-קוריאה יכולה ללמד גם על היקף האבידות העצום שעימו היא מתמודדת, ועל תלותה הגוברת במדינות זרות דוגמת צפון-קוריאה ואיראן. לפי צבא אוקראינה, רוסיה מאבדת לאחרונה יותר מאלף חיילים ביום.
בוועידה המצליחה שאירגן, ועידת BRICS, ארגון כלכלי בו חברות ברזיל, הודו, סין, מצרים, איראן, אתיופיה ואיחוד האמירויות, פוטין לא הכחיש את הדברים בתשובה לשאלת כתב NBC, אך שמר על עמימות. עצם קיומה של הוועידה הוא הזדמנות חשובה עבור פוטין, שהצליח להראות למערב כי מדינתו אינה לבד - למרות הסנקציות, מדינות חשובות ובראשן הודו וסין הסכימו להשתתף בה ולקחת חלק בפסגה האנטי-מערבית.