יצרנית ורשת הארונות הרדור, שחנות המפעל שלה ממוקמת בראשל"צ, נקלעה לקשיים. הסניפים ברחבי הארץ סגורים והחברה הגישה בקשה לבית המשפט להסדר חוב. לקוחות שהזמינו מוצרים באלפי שקלים נותרו ללא מענה.
זאת הפעם השנייה שבה הרדור מגיעה למצב הזה. לפני חמש שנים החברה, אז תחת בעלות אחרת, הגיעה לחדלות פירעון. שבעת סניפיה נסגרו, והלקוחות התאגדו ופתחו קבוצה בפייסבוק של "נפגעי ארונות הרדור" – שעכשיו חזרה לפעילות. בקבוצה נכתב בין היתר על ידי לקוחות מודאגים: "מה קורה בהרדור? החנות בדיזיין סנטר נעלמה, הם לא עונים במענה הקולי. אני מחכה לאספקה והתקנה, ואשת הקשר מסננת אותי ומודה שיש בעיות. פניתי לכונס הרשמי והם לא נתנו פרטים".
הרשת הוותיקה מתמחה בארונות הזזה, חדרי ארונות, ארונות טלוויזיה ועוד. הייצור מתבצע במפעל החברה בראשל"צ, שם גם פעלו החנות ואולם התצוגה, בנוסף לסניפים בבאר-שבע, בדיזיין סנטר, בחיפה, בירושלים ובנתניה שנסגרו גם ב-2019, לאחר שהחברה צברה חובות בסך 40 מיליון שקל ו-800 הזמנות לא סופקו ללקוחות. בהמשך מונה לה מפרק זמני שמכר אותה תמורת 8.6 מיליון שקל למנהל הרשת לשעבר גיל ויינרב, שהוא הבעלים כיום. בסיבוב הקודם נאלצו הלקוחות הפגועים להוסיף על המחיר המלא ששילמו תוספת משמעותית כדי לקבל את ההזמנה תחת הבעלות החדשה.
בתקופת הקורונה, על רקע הפריחה של ענף הריהוט והציוד לבית, הרשת התאוששה והמכירות זינקו, אבל לאחר שחלפה המגפה ואנשים יצאו מהבתים ההכנסות ירדו שוב. גורמים בענף אמרו כי השילוב של ירידה במכירות בתוספת הריבית שזינקה במהלך השנתיים האחרונות העיקה על העסק שהלך ודעך, והם מעריכים כי חברות נוספות בתחום ייסגרו. ענף הרהיטים מסווג בסיכון גבוה. רק לאחרונה דווח ב"ממון" על חברה נוספת, קיצ'ן גלרי למטבחים, שקרסה והותירה לקוחות ללא מענה.
באת כוחה של הרדור, עו"ד בת-חן רחמים, מסרה: "החברה נקלעה למצוקה תזרימית. בעל הבית במילואים. בעקבות התנהלות העובדים שנמנעו מלענות ללקוחות, לייצר ארונות ולבצע את המוטל עליהם – לא נותרה לחברה כל ברירה אלא להגיש בקשה להסדר חוב שבמסגרתו תוכל לעמוד בהתחייבויותיה. בית המשפט המחוזי מינה נאמנות זמנית שבינתיים בוחנת את מצב החברה. הנאמנות החליטה לצמצם הוצאות ולא לפתוח את החנויות עד קבלת תמונה מלאה. החברה תעשה כל שביכולתה על מנת לעמוד בהתחייבויותיה".