זו הייתה חייבת להיות יוזמה נשית. רק נשים, או קבוצות אחרות שסובלות מהמדיניות האיומה של סעודיה בכל מה שקשור לזכויות אדם, היו יכולות להגיד לארגונים ולמוסדות עולמיים שחותמים על הסכמים במאות מיליונים עם המדינה הסעודית או תאגידים סעודיים: עד פה!! אנחנו לא רוצות את הכסף המזוהם הזה. אנחנו לא רוצות תנאים יותר טובים, חוזים משופרים, תשתיות טובות יותר ובתמורה להיות המלבין הספורטיבי למה שקורה בסעודיה.
פרקטית, שום דבר לא יקרה מהיוזמה הזו. הכסף גדול מדי, ופיפ"א הוא לא גוף שמדקדק באתיקה ומוסר. אבל כל צונאמי צריך רוח קטנה, גל זעיר כדי להתחיל לצבור תנופה, והמכתב שעליו חתומות למעלה ממאה כדורגלניות מ-24 מדינות, הוא התחלה. קול קורא שאומר בבהירות "לא הכל למכירה".
המכתב שמכותב ישירות לג'אני אינפנטינו, נשיא פיפ"א, מוחה על חוזה האימוץ שנחתם באפריל בין פיפ"א לבין חברת הנפט הסעודית "אראמקו" עד שנת 2027, חברה שהיא אחת האחראיות למשבר האקלים הגלובלי, וששייכת למדינה שבה שיוך להט"בי נחשב לפשע בר-ענישה ושבה יש דיכוי שיטתי של נשים. המכתב נפתח במילים נוקבות: "האימוץ של אראמקו הוא אצבע משולשת לכדורגל נשים". זו לא הפעם הראשונה שכדורגלניות מוחות נגד הכסף הסעודי. גם בגביע העולמי שנערך באוסטרליה וניו-זילנד בשנה שעברה, הן מחו נגד חוזה אימוץ עם משרד התיירות הסעודי ובסופו של דבר הוא לא נחתם.
הפעם הסיכויים לקמפיין מוצלח פחותים. מדובר בסכומים עצומים של כסף, והטרנד ברור: ערב הסעודית הולכת לארח את הגביע העולמי ב-2034. הכסף הסעודי הוא חבל הצלה לאינפנטינו: הוא הבטיח רווחים של 11 מיליארד דולר בין 2026-2023, אבל השנה האחרונה הסתיימה עם הפסדים של חצי מיליארד דולר. מה עושים? מארגנים אליפות עולם לקבוצות עם בונוס השתתפות של 50 מיליון דולר לקבוצה ולעזאזל העומס והפציעות. חותמים על חוזה אימוץ עם חברות בבעלות סעודית ולעזאזל זכויות הנשים וזכויות האדם.
ניסיון ההלבנה הסעודי דרך הספורט לא יודע גבולות. אחרי ניסיון ההשתלטות על התאחדות הגולף העולמית, ריאד אירחה בשבוע שעבר טורניר טניס ששבר את גבולות הטעם הטוב בכספי זכייה: יאניק סינר זכה בשישה מיליון דולר פלוס 1.5 מיליון על שבכלל הסכים להשתתף בתחרות. סכום ייצוגי עבור הסעודים תמורת האפשרות לקבל תהודה ואימג'ים מהטורניר בכל העולם, כולל המפגש האחרון בין נדאל לג'וקוביץ'. בין התמונות מהטורניר היה ניתן לראות גם את ההתקדמות המגדרית והתרבותית בממלכה. אירועי ספורט שבהם צופים שני המינים היה דבר שאפשר רק לחלום עליו לפני כמה שנים. השאלה נותרת בעינה: האם הספורטאים המשתתפים הם אידיוטים שימושיים וציניים או שגרירים של רפורמה. אין לזה תשובה ברורה.
לפחות נשות הכדורגל הבהירו באופן ברור את עמדתן בנושא הספורט שלהן והשימוש בו לטיהור רשע. עכשיו נשאר לראות אם מדובר בגל בודד או בסערה אמיתית.