ברחוב הראשי של הרצליה, לכיוון מרכז העיר, נמצא המטבח של ענבל. מתחת לשם המקום כתוב "בוטיק השניצל והסביח", וזה משך לי את העין. כשהגעתי רציתי לאכול רק שניצל, לא חיפשתי מנה אחרת בתפריט, ובזמן שחיכיתי בתור ניסיתי להבין כמה שניצלים אני הולך לקבל בבגט. אחר כך הסתכלתי על בר הסלטים הכי מסודר בארץ, שיש בו אפילו שקיות פלסטיק על החומוס והטחינה.
זה מקום משפחתי: ענבל במטבח מאחור, בעלה על הגריל והשמן הלוהט, והבת על הדלפק. הבעל הניח בשמן הרותח יותר מדי שניצלים: ארבעה נתחים יפים שבקלות יכולים למלא חצי בגט. אם זו הכמות שהייתה נכנסת לשליש בגט, הוא היה עולה על גדותיו. אחר כך חזרתי להסתכל על בר הסלטים: יש שום קונפי, סלט עגבניות לבד, מלפפונים לבד, בצל עם סומק, סלט בדואי חריף, כרוב קצוץ לא מתובל, סלט פשוט קצוץ, סלט פלפל חריף קצוץ ועוד ועוד. זה לא נגמר. אני הייתי נעול על השום קונפי. בינתיים הכינו לי את הבגט, למעשה, חצי בגט: טרי ישר מהתנור, עם שום קונפי, בצל עם סומק, בצל טרי והמון פלפלים חריפים קצוצים – שיכאב קצת בפה, בשביל הטעם.
בזמן שהתחלתי לאכול, הגישו לי צלחת עם צ'יפס על חשבון הבית. הבגט היה חמים, השניצל חם מאוד, שניצל עם ציפוי עבה מאוד וקראנצ'י מאוד, הסלטים טריים. שילמתי רק 40 שקל לשניצל טרי עם אדים שיכול להספיק לשני סועדים בקלות.
זאת מנת הבית. זה מה שענבל מכינה כל יום לסועדים. ככה היא מגישה את הבגט שלה, עם יותר מדי שניצלים. זה טעים, וזה שווה כל שקל
המטבח של ענבל, בן-גוריון 25, הרצליה