ביום שאחרי התקיפה הישראלית באיראן, התמונות שצולמו מהחלל ממחישות את גודל הנזק: שלושה בניינים ומחסן הושמדו בבסיס פרצ'ין ששימש בעבר לפיתוח נשק גרעיני, ועוד שניים באתר חוג'יר שהיה בתהליכי התרחבות. שלושה גורמים איראנים רשמיים אמרו לעיתון ה”ניו יורק טיימס” כי השמדת מערכות ההגנה האווירית בתקיפה “עוררה דאגה עמוקה באיראן”, משום שמוקדי אנרגיה וכלכלה חיוניים חשופים כעת לתקיפות עתידיות אם יימשכו התגובות ההדדיות.
שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י התייחס אמש לתקיפה, וטען: "קיבלנו אינדיקציות ביום שישי אחר הצהריים שישראל צפויה לפתוח במתקפה נגד איראן". במכתב ששלח למועצת הביטחון של האו"ם, שבמסגרתו קרא למועצה להתכנס, כתב עראקצ'י כי "פעולות המשטר הישראלי מהוות איום חמור על השלום והביטחון הבינלאומיים ומערערות עוד יותר את היציבות השברירית ממילא באזור. הרפובליקה האסלאמית של איראן, בהתאם לעקרונות המעוגנים באמנת האו"ם ובדין הבינלאומי, שומרת לעצמה את זכותה לתגובה חוקית ולגיטימית להתקפות אלו בזמן המתאים".
גם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן התייחס לתקיפה, ואיים: "ניתן מענה הולם לתוקפנות המשטר הציוני נגד האתרים הצבאיים שלנו. הסכסוך עלול להתרחב אם יימשכו התקיפות הישראליות". בשעות הבוקר המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי הגיב אף הוא לתקיפה, ואמר כי "ישראל עשתה טעות בחישוביה, ועליה להבין את רצון העם האיראני. אין להגזים בצעד של ישראל או לזלזל בו".
ביום האבל הלאומי לטבח 7 באוקטובר, בטקס לזכר נופלי המלחמה, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר: "זו מלחמה קיומית, מלחמה של שבע חזיתות מול ציר הרשע בהובלת איראן". הוא התייחס לתקיפה באיראן, והוסיף כי "הפגיעה הייתה מדויקת ועוצמתית, והשיגה את כל יעדיה”.