טקס כדור הזהב נערך אמש בפריז, אירוע ארוך שנמתח קצת יותר מדי. בסוף רודרי זכה בכבוד בפעם הראשונה בקריירה, נחמה כלשהי עבור הקשר הספרדי האדיר של מנצ'סטר סיטי, שגמר את העונה הנוכחית מיד כשהתחילה בגלל פציעה קשה בברך. הוא היה השחקן המצטיין של היורו, שבו חגגה ספרד, והוסיף עוד אליפות באנגליה. הקשר בן ה-28 הוא גאון. רק חבל שהפרס הזה נשאר בצל אחרי יום סוער, עוד שערורייה נוסח המפעל היוקרתי.
מי שלא נכחו בטקס היו אנשי ריאל מדריד, אלופת אירופה שאצלה מככבים ויניסיוס ג'וניור, ג'וד בלינגהאם ודני קרבחאל, שלושה מועמדים חזקים לפרס. לאורך כל השבוע, אחרי השלושער המדהים שכבש ויניסיוס מול דורטמונד בליגת האלופות, הייתה תמימות דעים באירופה שמדובר בזוכה בכדור הזהב (למרות שההצבעה נסגרה הרבה לפני כן). אבל הדלפה על הזוכה האמיתי הגיעה למועדון שעות לפני הטקס, ובריאל זעמו על הבחירה והחליטו להחרים את האירוע.
באופן אירוני, האחראים על האירוע התפארו השנה כי ישמרו על סודיות מוגברת כדי למנוע מצב כזה, וזהות הזוכה הייתה אמורה להישאר חסויה עד להכרזה – בניגוד לשנים קודמות שבהן כל העולם גילה מראש.
בריאל לא כעסו רק על ההתעלמות מהברזילאי, וטענו כי גם המגן קרבחאל היה ראוי ליותר קולות בתור מי שהוכתר כאלוף אירופה לנבחרות ולקבוצות ובלט בשני המקרים. גורם במועדון מסר לסוכנות הידיעות AFP: "אם הקריטריון לבחירה לא הוביל לזכייה של ויניסיוס, אז הוא היה צריך להוביל לזכייה של קרבחאל. אחרי שהבנו שזה לא מה שיקרה, ברור שאנשי כדור הזהב ואופ"א לא מכבדים את ריאל מדריד". העיתונאי הספרדי גיים בלאג תקף בתגובה: "אז לא זכיתם, אבל אתם צריכים להפגין כבוד כלפי הזוכה, הסמל הגדול ביותר להתנהגות ספורטיבית".
פרס שנוי במחלוקת
השנים האחרונות, כאמור, העלו עוד בחירות מעוררות מחלוקת, במיוחד בשנים 2020 ו-2021, כאשר רוברט לבנדובסקי הוביל את באיירן מינכן לכל התארים האפשריים ביכולת פנומנלית, אבל במקרה הראשון הטקס בוטל בגלל הקורונה ובמקרה השני הוא הפסיד ללאו מסי. גם בשנה שעברה מסי לקח את הפרס, הרבה בזכות הזכייה במונדיאל עם ארגנטינה, אך רבים האמינו שארלינג הולאנד ראוי יותר בגלל הטרבל עם סיטי ושיאי ההבקעה.
כדור הזהב מנסה להשתנות. הבחירה כבר לא מתייחסת לשנה קלנדרית כמו בעבר, אלא לעונה, ו-100 העיתונאים המייצגים את 100 הנבחרות המובילות בדירוג פיפ"א מתבקשים להתייחס גם להצלחת הקבוצה ול"התנהגות והגינות" של השחקן. אבל זה לא מדע מדויק, וכל מצביע עלול להגיע עם אג'נדה והעדפות משלו. זה בלתי נמנע. הבעיה היא שההצבעות האלה כבר לא עוברות בשקט, והפרס היוקרתי בעולם נדרש ליותר שקיפות והגינות, שלא בטוח שאפשר לספק.